dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Wales

I am going to visit Wales.
Weet alleen nog niet wanneer. Maar om mezelf al wat op te warmen, een binnen gelopen persbericht om te delen

Reisroute doorheen Wales in top 10 van National Geographic:

Brugge, 18 juni 2012. Het wereldwijd bekende tijdschrift National Geographic publiceert een Top 10 van ’s werelds mooiste scenic drives. Het zijn reisroutes door indrukwekkende landschappen. In de top tien staat ook een traject door Wales.

De door National Geografic geselecteerde route is de B4560, een smalle en bochtige weg door het Brecon Beacons National Park en de Black Mountains. Het traject is circa 30 kilometer lang en loopt van Beaufort naar Talgarth via Llangynidr, Bwlch en Llangorse.

Eigenlijk is deze reisweg, met zijn vele bezienswaardigheden en natuurschoon, goed voor een dagexcursie.

De natuur van Brecon Beacons – in het Engels zo mooi omschreven als “one of Britain’s breathing spaces” –  is zeer divers, met golvende landschappen en valleien, grote open ruimtes, imponerende watervallen en grotten. Ook tientallen pittoreske dorpen, marktstadjes, kastelen en attracties voor het ganse gezin zijn beslist een bezoek waard.

Llangorse is een lieftallig dorp aan een prachtig meer met tal van buitensportmogelijkheden. Er zijn van hieruit veel excursies en het is ook een goede uitvalsbasis voor wandelingen in de omliggende bergen. Het meer is een paradijs voor vissers en voor vogelliefhebbers die er tal van inheemse en migrerende soorten kunnen spotten.  Cultuurliefhebbers kunnen in het Brecon Museum kennismaken met de rijke geschiedenis van Wales, zoals met de kroniekschrijvers uit de 12de eeuw die toen reeds over de rijke fauna en flora rapporteerden.

Het mooiste gedeelte van de B4560 is dat tussen Llangynidr en Bwlch. Van uit de bruisende hoofdstad Cardiff heb je hooguit een uur nodig om naar deze prachtige streek te rijden. Het dorp Bwlch – wat ‘bergpas’ betekent –biedt mooie panorama’s over de Black Mountains. Het is een centrum voor wandelliefhebbers en zij die het lange afstand wandelpad Beacans Way volgen, komen er ook voorbij. Na een stevige wandeling kun je in de pub New Inn de inwoners van het dorp ontmoeten.

Ook Llangynidr is prachtig en er zijn tal van verblijfsmogelijkheden, onder meer in sfeervolle cottages. Het dorp is schilderachtig met een brug met sierlijke bogen die de onstuimige rivier Usk overspant. Op het Brecon Canal, vijftig kilometer lang, is het heerlijk varen en dat opent dan weer mogelijkheden om de auto een dagje te ruilen voor de boot.

National Geografic heeft een weg door Wales opgenomen in zijn top tien van schilderachtige reisroutes. Het is de regio Brecon Beacons geworden maar het had evengoed een traject in het westen of het noorden van Wales kunnen zijn. Eender waar je met vakantie gaat in Wales zal je met volle teugen genieten van honderden kilometers landelijke wegen, langs de kust of in het binnenland, waarlangs je het mooiste natuurschoon kunt bewonderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 juni 2012 door in Travelweetjes.

Navigatie

%d bloggers liken dit: