dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Wales ….kasteelland

 Wales, een romantisch kasteelland

 Voor de liefhebbers van kastelen en kasteelruïnes is Wales een droombestemming. In geen enkel ander land staan er per vierkante kilometer meer kastelen dan in Wales! Daarenboven hebben al deze plaatsen hun eigen geschiedenis doorspekt met heroïsche en romantische verhalen. Vervoeg hierbij een verblijf in een ‘Welsh Rarebit’ en alle ingrediënten voor een romantische trip in Wales zijn binnen handbereik.

Kastelentocht doorheen Wales

Tijdens een rondreis door Wales kun je in alle streken van dit land het bezoek aan een castle of stately home opnemen in je reisprogramma. Wales telt immers maar liefst 641 kastelen!

In het noorden is het stadje Conwy een verplichte stop vanwege de gezellige sfeer binnen de stadsmuren en, jawel, vanwege het indrukwekkende Conwy Castle met zijn acht massieve torens.

Verder in oostelijke richting, bij de Engelse grens, ligt Llangollen. Dit is een eeuwenoud marktstadje aan de oever van de mooie rivier de Dee onder het wakend oog van Kasteel Dinas Brân. Dinas Brân is een van de vele plekjes in Wales die een nauwe band hebben met Koning Arthur en de legenden van de Heilige Graal. Of de legenden nu een historische kern hebben of niet, het kasteel, dat op een heuveltop net even buiten Llangollen staat, ziet er ongetwijfeld uit als een goede locatie voor Camelot.

Reis je in zuidelijke richting verder langs de kust dan kom je snel bij het gemoedelijke stadje Caernarfon waar de imposante burcht als het ware uit een boeiend ridderverhaal lijkt geplukt. In centraal Wales rij je beslist langs Abergavenny waar je in het museum van het middeleeuwse kasteel een duik kunt nemen in duizend jaar Welshe geschiedenis. In het zuidwesten ligt op een adembenemende plek, omgeven door het mooiste landschap, het niet te missen Carreg Cennen Castle. Als je dit kasteel voor het eerste ziet, dan sta je als aan de grond genageld. Met brandende toortsen kun je er door de kelders van het kasteel dwalen, een fascinerende ervaring voor groot en klein. Ook nabij en in de hoofdstad van Wales zijn er imposante kastelen gelegen. Cardiff Castle mag je tijdens een bezoek aan de stad zeker niet mag missen. Een beetje verborgen is het kasteel gelegen in een oase van rust achter de dikke oude stadsmuren en is in de zomer gelinkt aan het groene Bute Park. Ideale plaats voor een romantische picknick. Tevens in het zuidoosten van Wales ligt het Caerphilly Castle, een van de grootste kastelen van de UK en Castell Coch uit de Victoriaanse tijd maar geïnspireerd op de Middeleeuwen. Een van de meest romantische kastelen van Wales.

Afbeeldingen © Crown copyright (2012) Visit Wales

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 juni 2012 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: