Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Op wereldreis vanuit…Zeebrugge

Primeur voor België

Het luxe cruiseschip Queen Victoria zal op 9 januari 2013 opnieuw aanmeren in de haven van Zeebrugge. Dit is echter een bijzonder bezoek, want het is de allereerste keer dat passagiers vanuit Zeebrugge met een oceanliner van de Cunard-rederij op wereldreis kunnen vertrekken. De Queen Victoria doet tijdens de 109-daagse reis rond de wereld talrijke tot de verbeelding sprekende plaatsen aan zoals New York, Fort Lauderdale, Montego Bay (Jamaica), Cartagena (Colombia), het Panama kanaal, San Francisco, Hawaii, West Samoa, Auckland, Sydney, Brisbane, Bali, Manila, Shanghai, Hong Kong, Ho Chi Minh Stad (Vietnam), Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Colombo (Sri Lanka), Mumbai, Muscat (Oman), Akaba (Jordanië), Sharm El Sheikh, het Suezkanaal, Rome, Lissabon en Southampton. Tickets voor deze wereldreis zijn er vanaf 17.375 EUR per persoon. (inclusief een on board credit van 1.420 EUR per persoon). Wie in Zeebrugge aan boord gaat, kan ook kiezen voor een kortere trip. Tickets voor de 9-daagsetrans-Atlantische oversteek naar New York zijn er al vanaf 925 EUR per persoon. De 25-daagse cruise van Zeebrugge naar San Francisco – met doortocht via het Panama kanaal – wordt aangeboden vanaf 3.725 EUR per persoon. De Queen Victoria werd te water gelaten in december 2007 en bracht tijdens haar ‘maidenvoyage’ een bezoek aan ons land. Sindsdien deed het schip reeds meermaals de Zeebrugse haven aan. De laatste keer was in mei dit jaar samen met het zusterschip Queen Elizabeth. De Queen Victoria weegt 90.000 ton en is het op één na grootste Cunard-schip dat ooit werd gebouwd.

Kriebel bezocht de Queen Elizabeth tijdens haar Maiden Call in Zeebrugge in november 2010 en bracht enkele fotokes mee (dubbelklikken voor meer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 november 2012 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: