Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Kuren in Duitsland

Cover brochure 2013 Wellness Hotel & ResortsBINNEN GEWAAID PERSBERICHT
(dit wil zeggen dat ik deze niet zelf heb geschreven of beleefd. Is een bericht aan mij bezorgd, eentje dat ik vond passen op mijn blog.)

Wellness-Hotels & Resorts – de keten van rond de 50 vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – heeft de nieuwe Duits- & Engelstalige 2013 brochure uitgebracht. Het drukwerk bundelt 51 top hotels in Europa die zich 100 procent specialiseren in kuur- en wellness behandelingen. Er zijn drie nieuwe hotels aan het aanbod toegevoegd; het 4-sterren superieur Wellness & Hotel Thermen Bussloo in het Gelderse Voorst, het 4-sterren Lundenbergsand Hotel und Spa in Husum aan de Noordzee in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein en het 4-sterren hotel Zugspitze in het Zuid-Duitse Garmisch-Partenkirchen. De hotels worden overzichtelijk gepresenteerd per regio: Noord Duitsland en langs de Oostzeekust, centraal Duitsland, in het Zwarte Woud en Zwitserland, de deelstaat Beieren in Zuid Duitsland en Oostenrijk en hotels in Nederland. Per hotel wordt tevens een korte Engelse omschrijving gegeven alsmede icoontjes die een bepaalde specialiteit aangeven. Door middel van een QR code kan men met een smartphone direct toegang krijgt tot de website van het betreffende hotel. Een gratis exemplaar van de 2013 brochure kan aangevraagd worden via de website http://www.wellness-hotels-resorts.com.

Honderd-en-een behandelingen

Gasten hebben de keuze uit tientallen beautybehandelingen, wellness arrangementen en saunafaciliteiten. Stress management, Tai chi, Reiki, vitaminebehandelingen, hot-stone therapie, ayurvedische massages, modderpakkingen, gezichtsbehandelingen, infrarode sauna’s, caldaria, zuurstofbehandelingen en acupunctuur is een selectie uit het aanbod.

Actief bezig zijn kan onder met zwemmen, fitness, Nordic walking, tennissen, golfen, fietsen en wandelen, skiën en paardrijden. Het merendeel van de hotels ligt in groene bosrijke gebieden, aan een meer of langs de kust.

Private wellness

U wilt liever niet de sauna- en badruimte delen met andere gasten. Veel van de aangesloten hotels bieden Private Wellness, speciale afgezonderde ruimten waar u met uw partner in alle beslotenheid kunt genieten van uw privé jacuzzi, stoomcabine, rainshower, duobehandelingen en meer.

Nieuwe leden

Naast Fontana Bad Nieuweschans is nu een tweede Nederlandse wellness hotel toegetreden: Thermen Bussloo ligt midden in de natuur in het prachtige recreatiegebied Bussloo in Gelderland. Het resort beschikt over een zeer groot aantal sauna’s – waaronder een in Nederland unieke geysersauna – en veel binnen- en buitenbaden September 2012 opende een fonkelnieuw hotel in het resort met 64 kamers en 8 suites. In de fraaie tuinen kunt u genieten van de zon of sneeuw, liggen in de hangmatten aan het zandstrand of tot rust komen in de Zentuin.
In een oase van rust ligt het prachtige met rieten dak Lundenbergsand Hotel und Spa in Husum op loopafstand van de Noordzee. Een kleinschalig hotel dat 23 kamers telt en onder andere behandelingen beidt met plaatselijk zeewier en zeezout. Nabij zijn er drie golfbanen.

Hotel Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen net tegen de Oostenrijkse grens is gebouwd in de karakteristieke alpine stijl, telt 48 kamers en heet een spabereik van 1000m². Onder de arrangementen enkele aparte behandelingen zoals een bierbad en een hooibad.

Wellness-Hotels & Resorts

Het samenwerkingsverband staat sinds 1997 aan de top van wellness hotels en is het eerste adres voor onovertroffen wellness. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren zijn er ook hotels in Nederland, Oostenrijk en Zwitserland toegetreden. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels & Resorts vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau, op aspecten als innovatieen duurzaamheid. Het merendeel van de hotels zijn familiebedrijven.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 januari 2013 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: