Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Ditjes en datjes over Yelloh Villages, Logeren in Vlaanderen Vakantieland en de Franse Ardennen

Zondag 17 maart 2013

Hela hola, nogal wat nieuws mijn meelbox binnen gewaaid deze week.

* De nieuwsbrief van Yelloh Village, een van mijn favoriete campingketens. Zij zetten deze maand de regio Aquitaine in de kijker, alsook campings met piscines couvertes. Zie deze link: http://www.yellohvillage.fr/thematiques/piscines_couvertes?xtor=es-265

*Logeren in Vlaanderen Vakantieland (zie ook uitgebreide info in De Zondag van vandaag) geeft een jaarlang gratis vakanties weg. Zie http://www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nl/info/14297/Win-een-jaar-lang-vakantie.html

*En zie. Er is nog een regio te ontdekken die ik nog niet heb ontdekt. http://nl.ardennes.com/
De Franse Ardennen. Er is een Nederlandstalige brochure klaar. Het bijhorende persbericht luidt als volgt:

“Nederlandstalige brochure verkeersbureau bundelt actief vakantieaanbod

Stappen of trappen in de Franse Ardennen

Op zoek naar een vakantiebestemming waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen zonder het geraas van auto’s in de buurt. Waar je je fiets- of wandelvakantie kunt opluisteren met een dagje kanoën, paardrijden of op stap gaan in een huifkar of met een ezel? Waar je al wandelend de cultuur en historie opsnuift in enkele historische steden en waar je ’s avonds geniet van een stevig maal in een herberg. Je vindt deze opties in een regio op comfortabele rijafstand vanaf België: de Franse Ardennen. Voor liefhebbers van een actieve vakantie – zo biedt de streek alleen al 800 km aan wandelpaden – heeft het verkeersbureau van de Franse Ardennen een nieuwe Nederlandstalige ‘Wandelen en fietsen 2013 in de Franse Ardennen’ gepubliceerd met een bloemlezing aan wandel- en fietstochten plus een lijst van fietsvriendelijke hotels. Voor een gratis exemplaar stuur een e-mail naar info@ardennes.com. De brochure kan ook gedownload worden via de button ‘Brochures’ op de website http://www.franse-ardennen.org waar ook accommodaties geboekt kunnen worden.

Langeafstandpaden

De 44-pagina’s tellende brochure bevat veel tips, suggesties, kaarten, adressen en routes, waaronder zes Grande Randonnées – langeafstandswandelpaden herkenbaar aan de witrode markering: de GR 14, GR 16, GR 122, GR 12, GR 654 en de GR 12C. Een van de populairste fietsroutes is de ‘Trans-Ardennes’, een 83-km lang voormalig jaagpad dat zich uitstrekt van Givet aan de grens met België tot de pittoreske hoofdstad Charleville-Mézières. De routegids Voie Verte Trans-Ardennes is gratis verkrijgbaar bij de VVV’s.

Stadswandelingen

De gids bevat ook enkele stadswandelingen waaronder in de stad Charleville-Mézières een Rimbaud route. Een aanrader is ook de wandeling rondom de stadswallen van het vestingstadje Rocroi.

Mountainbiken

Voor wie van een pittige mountainbiketocht houdt kan kiezen voor een 15km lange route in het natuurpark van de Ardennen, vertrekpunt is de plaats Nouzonville. Een ander geschikt mountainbikecentrum is ‘Pays Sedanais – Le Bannet’ waar 16 routes zijn uitgezet.

Een zee van bloemen

De schoonheid van het glooiende landschap, de weidse uitzichten en de charme van het typische Franse boerenleven vind je in het idyllische Thiérache. Een prima basis voor een fiets- of wandeltocht waaronder een wandeling rondom de plaats Montcornet en een fietsroute langs vestingkerken van de Thiérache.

Fietsen langs bloemendorpen is geen probleem: maar liefst 122 gemeenten in de Ardennen hebben een ‘Villes et Villages Fleuris’ erkenning, variërend van 1 tot en met 4 bloemen. Semide, een gehucht ten noordoosten van Reims, is het enige dorp dat hier 4 bloemen heeft.

Les Ardennes à vélo keurmerk

Accommodaties die aan bepaalde criteria voldoen waaronder de aanwezigheid van een beveiligde fietsstalling hebben het Les Ardennes à vélo keurmerk. Een opsomming van de hotels staan in de gids.

Bereikbaarheid

Per auto is de streek goed bereikbaar via Brussel of Maastricht. Ook de treinverbinding vanuit Nederland en België is goed. Met de Thalys via Brussel naar Paris-Nord en dan in 90 minuten met de snelle TGV Est naar Charleville-Mézières. Fietsen mogen mee indien deze in een speciale fietshoes zitten.”

Wandelen in de Franse Ardennen staat garant voor mooie uitzichten

Advertenties

Eén reactie op “Ditjes en datjes over Yelloh Villages, Logeren in Vlaanderen Vakantieland en de Franse Ardennen

  1. Pingback: Travelnieuwtjes op Kriebelreissite | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 maart 2013 door in België, Frankrijk.
%d bloggers liken dit: