dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Toeren door Ierland

binnen gewaaid bericht:

TOEREN DOOR IERLAND

Reizend door Ierland sta je voortdurend als aan de grond genageld door wat de Ieren omschrijven als ‘breath-taking scenery’. Daarom is Ierland dé bestemming om rond te toeren met de auto!

Ring of Kerry
Hou je van vrijheid, ga dan toeren langs de Ring of Kerry op het schiereiland Iveragh. De route, 170 km lang, met vertrekplaats Killarney, is landschappelijk indrukwekkend. Halverwege kom je in het plaatsje Waterville, een favoriete plek van Charlie Chaplin, vandaar zijn levensgroot standbeeld. Ook de botanische tuin in de buurt van Derrynane National Park is een bezoek waard.

Causeway Coastal Route
De route langs de Giant’s Causeway in Noord-ierland wordt aanzien als één van de meest spectaculaire van de wereld. Tussen startplaats Belfast en eindpunt Londonderry, liggen 130 km met niets dan hoogtepunten. Langs de Giant’s Causeway, het eerste UNESCO Werelderfgoed van Ierland, zie je de zeegolven uiteen spatten op machtige basaltzuilen en kom je langs prachtige surfstranden, de ruïnes van Dunluce Castle en de hoge touwbrug Carrick-a-Ride.

Atlantic Drive
De route langs de Atlantische Oceaan, in het Graafschap Mayo, staat bovenaan het verlanglijstje van elke Ierland-reiziger. Er is bijvoorbeeld de Currane Peninsula waar je uitkijkt op honderden eilandjes in de Cley Bay. Een aaneenschakeling van panoramische uitzichten zoals in de omgeving van Tranarosan Bay en Meall Mor met zijn glinsterende stranden tot bij het eco-gelabelde strand in Downings, een uitstekend watersportcentrum.

Met moto, huifkar, camper
Maak er een extra unieke vakantie van en kies voor een origineel transportmiddel. Rondreizen met een huifkar bijvoorbeeld. Je komt helemaal tot rust door de langzame tred van het paard. En wat te denken van een tocht met een retro camper, bijvoorbeeld een 1970 Bay Window VW, om maximaal te genieten van kust- en landwegen (www.retrocamper.ie). Ook voor motorrijders is Ierland een bestemming bij uitstek. De routes door de Shannonregio, in het dunbevolkte Connemara of langs de kust van Donegal spreken tot ieders verbeelding!

The Gathering
Ierland staat in 2013 in het teken van The Gathering. Een jaar lang feest met een goedgevulde kalender met evenementen voor iedereen die Ierland in het hart draagt. Meer info op: http://www.thegatheringireland.com

image021

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 april 2013 door in Ierland en getagd als , .
%d bloggers liken dit: