Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Kamperen is in!

Goed nieuws

KAMPEREN IS WEER HELEMAAL IN

DSC_0029

Zo schrijft een bij mij binnen gewaaid persbericht.

Sinds 2008 is het aantal campingvakanties met niet minder dan 65% toegenomen. Volgens de laatste cijfers van de FOD Economie kozen Belgen in 2012 voor 602.000 campingvakanties in binnen- en buitenland. Kamperen is niet alleen voordelig, het is een vakantievorm waarbij het hele gezin de natuur van dichtbij beleeft. De Belgische vakantieganger geeft wel de voorkeur aan kwaliteitscampings.

 

Frankrijk populair

Ook voor kampeervakanties blijft Frankrijk de eerste keuze van de Belgen. Bijna de helft van alle kampeervakanties vinden bij onze zuiderburen plaats. Daarnaast zijn ook vakanties in eigen land, in Spanje en Nederland populair. Kamperen wordt door velen gezien als een avontuurlijke vakantie in de natuur. De Belgische vakantieganger kiest wel voor veilig avontuur op kwaliteitscampings.  In de meeste Europese landen zijn de normen voor campings strikter geworden en hierdoor is de kwaliteit en de veiligheid merkelijk verbeterd. De Belgische kampeerder wil daarenboven niet alleen meer ruimte, hygiëne en comfort op de camping. Meer en meer vakantiegangers zoeken campings waar ook activiteiten en uitstappen georganiseerd worden, waar een degelijke eetgelegenheid en winkel aangeboden wordt en waar ook de allerkleinsten de nodige aandacht krijgen. Ook nieuwe kampeervormen worden steeds populairder.

 

Een andere manier van kamperen

Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen vinden bezoekers niet alleen een ruim aanbod aan klassieke campings in binnen- en buitenland.

Bij Vacansoleil wordt de nieuwe brochure van 2014 voorgesteld met een aanbod van maar liefst 430 topcampings in 16 Europese landen. Om aan de stijgende vraag te voldoen werd het aanbod voor grote gezinnen uitgebreid. Vaak gaan verschillende gezinnen immers samen op reis en ook het groeiend aantal nieuw samengestelde gezinnen heeft nood aan accommodatie met meer capaciteit. Voor hen biedt Vacansoleil kampeervakanties aan in stacaravans die comfortabel plaats bieden tot 8 personen. Op steeds meer campings biedt Vacansoleil haar eigen Nederlandstalig animatieprogramma aan voor kinderen en tieners. Dat het hier om professionele animatie gaat bewijst Vacansoleil ook tijdens het Antwerpse Vakantiesalon. Op zaterdag 25 en zondag 26 januari zijn kinderen tot 12 jaar welkom  in het kinderdop in hal 2. Terwijl de ouders rustig het salon bezoeken, zorgen de animatoren van Vacansoleil voor spelletjes, schminken en andere verrassingen. www.vacansoleil.be

 

Glamping, ofwel ‘glamorous camping’, biedt het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Bij een glampingvakantie verblijf je in een compleet ingerichte luxetent. Op de stand van ACSI vind je alle informatie over deze nieuwe campingtrend en het aanbod in verschillende Europese landen. Bij ACSI kan de bezoeker trouwens ook terecht voor de nieuwe campinggids en de ACSI-ledenkaart die tal van kortingen biedt. www.acsi.eu

Wie op zoek is naar vier- en vijfsterrencampings in Frankrijk of Spanje moet op het Vakantiesalon Vlaanderen naar de stand van Sandaya campings. De organisatie biedt luxueus ingerichte terreinen met topcomfort aan in verschillende Franse en Spaanse regio’s. www.sandaya.fr

Meer camping- en andere vakantieformules op het Vakantiesalon Vlaanderen: van 23 tot 27 januari 2014 in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen. Alle informatie op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 31 december 2013 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: