Appetite To Discover

De Reis, Event & Food site van Christel Bedert

Fietsen langs de Rijn in Duitsland

Het waren de eerste dagen van de Paasvakantie, vorig jaar april 2013. Onze kinderen waren op skivakantie met Crejaksie. Braven en ik hadden een paar dagen vrij. We wilden niet te ver lopen. We wilden een beetje welnessen, wat wandelen en fietsen en genieten van natuur. Onze keuze viel op Duitsland. Gelokt door de Kristall Rheinpark-Therme bracht googlen bracht ons naar Bad Hönningen am Rhein, in een camping , afstand 350 km van thuis, 450 km van de kinderen. (Een beetje ten noorden van Koblenz.) Perfect.

Een kilometer of zes voor aankomst, sloeg de weg rechtsaf, stopte toen aan de kade en onze vaste reispartner gaf ons de opdracht ‘aan het einde van de weg, neem de veerboot’. Het was onverwacht voor ons maar het bleek in tegenstelling tot de vele bruggen en viaducten in ons Belgenlandje, standaard aan de Rijn. We namen veerboot met caravan, per fiets, te voet, met de hond en met zonder. Elke uitstap was een mini-reisje op zich. Zalig.

P1000357

P1000428De camping…tja…het was wat minder schone dan de website had laten vermoeden. Dat deert mij in principe niet. Maar ik had expliciet een plaats aan het water gevraagd. Was niet beschikbaar zeiden ze en we werden naast de speeltuin geplaatst. Zeer onattent, voor een alleen reizend koppel dat naar de bootjes wou kijken…in plaats kregen we een uitzicht op een speeltuin en op lege staanplaatsen aan het water… Soit. Het zullen wel gereserveerde seizoen plaatsen geweest zijn, toch… Ik kijk graag naar bootjes. Ik kijk graag naar bootjes in Zeebrugge, ik kijk graag naar bootjes am Rhein. Gelukkig vonden we in het Rheinecker Hof in Leutesdorf, op een paar fietskilometer van onze camping een terrasje met appeltaart en zicht op water.

P1000388

Ook het leven op de camping was schone, ondanks onze staanplaats en de fijne sneeuwvlokjes die begin april nog neer dwallerden, en dankzij het zonneke dat we nadien kregen. Trouwens, de chauffage kan ons caravantje mooi verwarmen. Voor alle zekerheid ’s nachts alle gaskranen toch dichtgedraaid. You never know. En dat dekentje bij dat wijntje deed ook goed. Een mens krijgt het aan niet-kampeerders soms moeilijk uitgelegd…campinglife…heerlijk…

P1000397 P1000400

Wijntje wat verderop gaan halen bij de wijnboer, bij Stadtweingut Bad Hönningen. Die zuidflanken produceren vele lekkers ginder in Duitsland. Niet alleen de aan de Moezel, ook aan de Rijn smaakt de wijn…fijn? Gewoon lekker. We hadden ook onze Chloë mee op onze midweek in Duitsland, dat zie je op de foto. Een lieverdje. Ze blijft ook gemakkelijk een uur of twee in de caravan alleen zodat wij konden gaan fietsen. Fietspaden aan de Rijn zijn er genoeg. 12.000 kilometers ver, stroomopwaarts, stroomafwaarts mooi onderhouden en goed verzorgd. Onderweg infobordjes, over de streek en over de gesteenten. (Evenzeer als ik compleet gek word van historische gebouwen vol verhalen, word ik super excited van gesteentes die duizenden jaren geschiedenis in zich dragen. Den Eifel aan de westkant van de rivier, waar we dus over geraakten telkens met een bootje, is vulkaanland begot, en ’t is tegen ons deur!)

P1000407

Recht tegenover ons dorpje Bad Hönningen was er een ander Bad Breisig, ook met thermen, en met en wandeldijk langs het water, en met vele lekkere terrasjes. Wij kozen voor een koffie in hotel Anker.

P1000446

Noordwaarts fietsende zijn we in een ander dorpje geraakt. Of course… Op de restanten van de brug van Remagen gebotst, vandaag een vredesmuseum dat aan WO II herinnert. www.bruecke-remagen.de. En zo komt het dat een mens fietsend en verkleumd opeens ontroerd geraakt… Gelukkig was er verderop wijn -weeral- …en iets om te eten, ja, wat het precies was weet ik niet meer maar het was veel, vet (dat mag als je veel fietst) en zeer lekker: Kartoffelsuppe mit Einlage voor Den Braven, Gebackener Camenbert voor mij, in locatie Brauhaus a Caracciola-Platz.

Voor info over fietsen langs de Rijn en andere in Rheinland-Pfalz verwijs ik jullie graag door naar www.radwanderland.de, viertalige website, ook in het Nederlands.

Tot slot. Twee niet uitgeprobeerde tips die kids wel ‘leuk’ zullen vinden, denk ik. De Vulkan Express, een Brohltalbahn is een treintje dat je doorheen het vulkaangebied brengt. Was tijdens ons bezoek niet open, maar wel een aanrader denk ik. www.vulkan-express.de. Andere tip is de geiser. Ik heb altijd gepeinsd dat je naar IJsland moest om zo’n dingen te zien. Niet dus. De Geysir in het natuurreservaat Namedyer Werth is de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Fontein kan een hoogte bereiken van 60 meter. Laat me weten of je het de moeite vond of niet.

En neem een kijkje naar de foto’s.

*********************

Tip: uw reisbestemming op deze website? Mail naar info@communicatiesprong.be

Eén reactie op “Fietsen langs de Rijn in Duitsland

  1. Pingback: Fietsen aan de Rijn | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 januari 2014 door in Duitsland.
%d bloggers liken dit: