Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Ierland kleurt groen

Op 17 maart vieren de Ieren hun patroonheilige St. Patrick en heel Ierland zal dan weer groen kleuren. In Ierland kan je mee feesten op culturele activiteiten of  je uitleven op de ‘biggest party of all’.

Maar ook thuis, hier in Knokke-Heist vieren we St. Patrick’s day. Overal ter wereld eigenlijk. Mijn vroegste herinneringen gaan terug naar 1993 toen ik op stap was in New York en daar plots middenin een Ierse optocht belandde. Als expat tussen de emigranten was dat voor mij een zeer emotioneel moment. Misschien is het zaadje met blijvende affectie voor het land dat ik nog nooit bezocht maar ooit wel zal bezoeken is geplant.

Anyway, St. Pat. in Knokke-Heist dus. We vieren dat in de internationale Tracks&Travellers pub bij Peter, op zaterdag 15 maart 2014, net zoals vorig jaar samen met Donder in ’t Hooi. Meer info over het feest in het groene Ierland, zie onder.

P1000337 P1000351 peter travellers

Het levensverhaal van St. Patrick spreekt tot de verbeelding. Hij is geboren in Wales, in de vierde eeuw, van waar hij naar Ierland trok om daar het christendom te verspreiden. St. Patrick is nu de patroonheilige van Ierland en 17 maart is de Nationale Feestdag.

Feestvierend Dublin

Op maandag 17 maart om 12 u trekt de St. Patrick’s Day Parade door de straten van de Ierse hoofdstad, een kleurrijke optocht met duizenden muzikanten, dansers, en toneelspelers. Hoogtepunt van de dag is het skyfest, een spectaculair vuurwerk.

Het vierdaagse festival St. Patricks Festival in de hoofdstad begint al op 14 maart en het programma is historisch en cultureel gekleurd waardoor je als bezoeker nog beter Ierland en zijn gastvrije bewoners leert kennen. Onder de noemer ‘I love my city’ worden concerten, tentoonstellingen, straatanimatie, openluchtshows, workshops geprogrammeerd en belangrijke culturele en historische sites in de kijker geplaatst. Er is ook een super gezellige Beer & Food markt en de sportievelingen nemen deel aan de Road Race, een loopwedstrijd van 5 kilometer door Georgian Dublin. Zelfs de burgemeester doet mee!

www.stpatricksfestival.ie

Ierland kleurt Groen

Naar aanleiding van St. Patricks Day kleurt het groene Ierland nog groener want overal in het land wordt gefeest en groen is de feestkleur. Zo ook in het graafschap Kerry, dat kan uitpakken met de oudste carnavaleske Parade. In de Derry-Londonderry wordt het Irish Language Festival georganiseerd en in Limerick, Ierland’s City of Culture, stappen de beste internationale bands door de straten en ruim 1000 muzikanten dingen mee aan de 43ste International Band Championship op 16 maart.

Advertenties

Eén reactie op “Ierland kleurt groen

  1. Pingback: Blue Curaçoa en Groen Ierland | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 februari 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: