Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Travelweetjes in Curaçao blauw

Ik heb iets met het kleur blauw…Het heeft iets te maken met mijn kinderen en de azuurblauwe, of eerder turquoiseblauwe kleur van hun ogen. Prachtig. Vandaar dat deze berichtgeving over Curaçao in mijn oog sprong…

Curaçao kleurt blauw

Het Caribische eiland Curaçao, een all-year-round zonbestemming, heeft een sterke link met de kleur blauw. Niet alleen vanwege de blauwe lucht en helderblauw zeewater, maar ook de door de serie Breaking Bad steeds populairder wordende Blue Curaçao likeur, door nieuwe ‘blauwe’ hotels, zoals het Bij Blauw hotel en blauwe (land)huizen. De blauwe facetten van Curaçao maken het eiland tot een ideale vakantiebestemming voor elke periode van het jaar.

 

Blauwe baaien en een nieuw blauw hotel…

Onlangs opende in de wijk Pietermaai in hoofdstad Willemstad het hotel Bij Blauw. Dit charmante boutiquehotel (foto links) op loopafstand van het centrum van de stad is gevestigd in 2 prachtig gerenoveerde monumentale panden. De 9 kamers bieden uitzicht over de blauwe Caribische zee. www.bijblauw.com

Curaçao heeft ook een baai genaamd ‘Blauwbaai’.  Deze baai ligt aan de westkust en dankt zijn naam aan de eigenaar van de vroegere plantage, Anno Blaauw. Er werden daar laraha sinaasappels geoogst, één van de basis ingrediënten van de likeur Blue Curaçao. Later werd er ook de luxe blauwe kleurstof indigo verbouwd. Vandaag kun je er zwemmen en genieten op de brede palmenstranden van het Blue Bay Resort. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom een aanrader voor families met kinderen.

Aan de hele zuidkust van Curaçao vind je 38 baaien met superblauw water zoals je ze in reisbrochures ziet. De ene baai is nog blauwer dan de andere. Je kan dus elke dag van je verblijf op Curaçao een andere baai verkennen. Vergeet er ook de onderwaterwereld niet, prachtige (blauwe) koralen en (blauwe) vissen wachten op jou om ontdekt te worden. Bezoek als je de tijd hebt zeker de baaien Playa Porto Marie, Grote Knip, Playa Kalki, Playa Jeremi, Cas Abao, Daaibooibaai, Jan Thiel Beach en Playa Forti.

 

Kleurrijk carnaval

Carnaval staat ook in Curaçao voor de deur. Carnaval is het grootste volksfeest op Curaçao, waar al maanden naar toegeleefd wordt door jong en oud. De Carnavalsgroepen zijn druk bezig met het bouwen van de praalwagens en het maken van kleurrijke kostuums. Daarnaast is een traditioneel onderdeel van het Carnaval het ‘Tumba Festival’; een muzikale wedstrijd waarin na dagen van voorrondes het beste en leukste Carnavalsnummer wordt gekozen. Het lied van de winnaar, de Tumbakoning of -koningin, is tijdens alle festiviteiten veelvuldig te horen, met in het bijzonder tijdens de twee grote optochten die je niet mag missen als je op het eiland bent: De Gran Marcha (de Grote Optocht) op zondagmiddag 2 maart en de Marcha Despedida (de Afscheidsparade) op dinsdag 4 maart.  De laatste parade is extra bijzonder, want dan zijn de versierde wagens prachtig verlicht en rond middernacht, wanneer de tocht ten einde is, wordt de Momo (een grote met stro gevulde pop) verbrand. De route van de carnavalsoptocht is elk jaar anders, maar leidt altijd door Otrobanda in Willemstad. Op zondag 23 februari is er ook een Kinder Parade en op 28 februari de tiener parade. Eveneens spetterende events! www.curacaocarnival.info

 

De blauwe kamer…

De onderwatergrot bekend als de ‘Blauwe Kamer’ is één van de ‘Must see’s’ van het eiland.  Je vaart er naartoe met de watertaxi van de prettig gestoorde Captain Goodlife, die tevens een begrip op Curaçao is. Via een kleine spleet kom je in een schitterende verborgen grot. Binnen zwemmen grote scholen piepkleine visjes die naar alle kanten uitzwermen als je er snorkelend voorbij komt. Het mooiste wonder van de Blauwe Kamer zijn de zonnestralen op het blauwe water die de grotingang oplichten. Door de weerspiegeling van het water kleuren ook de wanden van de grot blauw. Na het zwem- of snorkelgenot neemt Juni Obersie, dat is de echte naam van de kapitein, je mee naar een van de mooiste plekjes aan de blauwe baai van Santa Cruz.

The one and only Blue Curaçao

Een vakantie op Curaçao is onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan het landhuis Chobolobo, met het museum en de kleine fabriek waar de wereldberoemde en enige echte Blue Curaçao wordt gemaakt. De likeur wint aan bekendheid door de ook op Canvas uitgezonden serie Breaking Bad waar de likeur een rolletje in heeft. De likeur is gemaakt van de laraha sinaasappel, meer bepaald van de gedroogde schil van de vrucht die enkele dagen in alcohol wordt gelegd. Nadien worden kruiden toegevoegd om te destilleren. Blue Curaçao kun je puur of met ijs drinken maar is door zijn blauwe kleur bijzonder geschikt om te mixen in diverse cocktails. Hoe de likeur smaakt en in welke mixen de Blue Curaçao wordt geserveerd zal je zeker ontdekken tijdens je verblijf op het eiland, wellicht in een strandbar met uitzicht op de blauwe zee onder de blauwe lucht. www.curacaoliqueur.com

 ChinaBlue

 

Blauwe huizen en vlag

Nog meer blauw zie je in de koloniale panden die overal op het eiland te vinden zijn, op vroegere plantages, maar ook langs de beroemde Handelskade in  Willemstad die door UNESCO is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.

Het is niet verbazend dat ook de vlag van Curaçao overwegend blauw is. Het bovenste deel staat symbool voor de blauwe lucht, het onderste voor de blauwe zee. Beide delen zijn van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal. Mooi toch!

 

Voor meer informatie over Caribisch Curaçao: www.bezoekcuracao.nl

Advertenties

2 reacties op “Travelweetjes in Curaçao blauw

  1. Pingback: Blue Curaçoa en Groen Ierland | christel 'de kriebel' bedert

  2. Pingback: Blue Curaçoa en Groen Ierland | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 februari 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: