Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Ruig en wild…Ierland

NIEUW: ONTDEK “THE WILD ATLANTIC WAY”, DE WILDE EN RUIGE IERSE KUSTROUTE

 

Tourism Ireland lanceert de langste uitgezette kustroute van de wereld, een ideale manier om Ierland echt te ontdekken. Het indrukwekkende parcours tussen Donegal en Cork, langs de schitterende Atlantische kust, is 2500 kilometer lang.

 

De grote troef van de Wild Atlantic Way is dat de reiziger een kant-en-klaar programma wordt aangeboden. Langs de ruige Ierse kustweg ontdek je de mooiste plaatsen van het groene eiland en maak je kennis met de meest boeiende aspecten van Ierland; met de tradities, de hartelijkheid van de bevolking, de cultuurhistorische bezienswaardigheden. Bovendien vind je langs deze route, de langste uitgezette kustroute van de wereld, een goede toeristische infrastructuur, logiesmogelijkheden, restaurants, pubs, infopunten.

small_atlantic_drive__achill_island_mayo216_july_2013_004

Eén route, vijf delen

The Wild Atlantic Way is een reisprogramma op zich maar elke autoreiziger bepaalt zelf het ritme van zijn vakantie. Uiteraard kun je delen van de route rijden of je vakantie verlengen met aansluitende routes in het binnenland.

Volgende routes worden voorgesteld. De route tussen Donegal in het noorden en Cork in het zuiden is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Er zijn vijf delen, trajecten van circa 500 km waaraan je zoveel dagen besteedt als je wil. Elk deel heeft een eigen karakter.

Het eerste traject, in Donegal, is puur spektakel, van het uiterste noorden bij Malin Head tot bij de torenhoge kliffen van Slieve League. Tijdens deze openingsrit ervaar je Ierland op zijn puurst.

Naarmate je verder zuidwaarts reist, langs traject twee, word je als het ware één met de natuur en met de wildernis, zoals langs de stranden van Keem in Mayo.

 

De derde etappe voert van Mayo naar Clare en biedt de reiziger een schitterende mix van cultuur en natuur zoals je die alleen in Ierland kunt ontdekken. Via Connemara bereik je de Kliffen van Moher, zo imponerend dat je er als aan de grond genageld staat. Tijdens het vierde traject wordt het nog mooier, bijvoorbeeld bij een bezoek aan Loop Head waar de wilde Atlantische Oceaan de rivier Shannon ontmoet. Geniet ook van het prachtige panorama op de Skelligs Islands, vanop het uiterste puntje van de beroemde Ring of Kerry.

Dat Ierland een land van uitersten is merk je tijdens de vijfde en laatste rit, als je Cork binnenrijdt. Rustige, landelijke wegen leiden naar ruige kusten waarop de golven van de oceaan uiteenspatten. Je bereikt Mizen Head, het meest zuidwestelijke punt van Ierland en na 2500 fascinerende kilometers ben je in Old Head of Kinsale, het eindpunt van een reis waardoor van je van begin tot einde bent begeesterd.

Stippel je route alvast uit, www.ireland.com/nl-nl/wild-atlantic-way

 

Kamperen langs de Wild Atlantic Way

Voor kampeerders is een reis langs de Wild Atlantic Way het neusje van de zalm. Op het einde van elke reisdag vind je makkelijk een droomplek voor je tent, caravan of mobilhome, een plaats met uitzicht op de Atlantic waar je nog uren kunt genieten van de natuur en van de betoverende zonsondergang. Onderweg zijn er tientallen mogelijkheden voor actieve recreatie zoals vissen, fietsen, surfen, paardrijden en langs Ierlands nieuwste ‘odyssee over de weg’ ontdek je ook de geheimen van de Ierse gastronomie.

Voor meer informatie over de kampeerplaatsen en boekingen,

http://www.ireland.com/nl-be/accommodatie/caravan-en-kamperen

   

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 april 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: