dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

TreinTramBus naar Amsterdam

Trein Brussel-Amsterdam alsmaar trager

TreinTramBus en Rover gematigd positief over plannen Beneluxtrein

 

De Beneluxtrein komt vanaf december 2014 eindelijk weer helemaal terug: elk uur zonder ‘gaten’, en weer naar Amsterdam. Dat maakte de Nederlandse staatssecretaris Mansveld zopas bekend. De reistijd tussen Rotterdam en Antwerpen, het drukste traject, wordt korter dan in 2014. Daar is TreinTramBus blij mee. Maar op het hele traject van Brussel naar Amsterdam wordt de Beneluxtrein trager dan hij ooit geweest is. NMBS en NS moeten de komende jaren alles op alles zetten om dat te verbeteren, vinden TreinTramBus en zijn Nederlandse zustervereniging Rover.

 

Vanaf december 2014 is de twee jaar eerder geschrapte Beneluxtrein eindelijk weer volledig terug: van Amsterdam tot Brussel, met een complete uurdienst, zonder de hiaten die daar momenteel nog in zitten. De langdurige stilstand in Roosendaal is dan verleden tijd: die bedraagt straks nog maar 1 minuut. Dat is goed nieuws voor de reizigers tussen Antwerpen en Rotterdam, het drukste traject van de Beneluxverbinding.

 

Voor de reizigers die de Beneluxtrein over een langere afstand gebruiken is er geen goed nieuws. De lange stilstand van Roosendaal is verschoven naar Rotterdam en Den Haag, waar de Beneluxtrein straks bij elkaar 9 tot 12 minuten staat te pauzeren. Op het Nederlandse traject tussen Amsterdam en Roosendaal wordt de Beneluxtrein trager dan de gewone intercity. Op het Belgische traject zijn reizigers uit Brussel een kwartier langer onderweg omdat de Beneluxtrein via de Nationale Luchthaven (Zaventem) wordt geleid.

 

Het gevolg is dat de Beneluxtrein er in 2015 tussen Brussel en Amsterdam een half uur langer over doen dan vóór zijn opheffing eind 2012. TreinTramBus en Rover vinden dan ook dat NS en NMBS alles op alles moeten zetten om binnen enkele jaren de rijtijd Amsterdam-Brussel terug te brengen tot ongeveer het niveau van 2012.

 

TreinTramBus en Rover willen op vrij korte termijn een evaluatie van de bediening van Zaventem: ze vragen zich af of de bediening opweegt tegen een kwartier extra reistijd voor de reizigers van en naar Brussel.

***

Mijn bezoek aan Amsterdam dateert van anderhalf jaar terug.

Dubbelklik op de peerdentram voor mijn fotoreeks.

8458602092_3b9e5294fc

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 april 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: