dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Citytrippen in … Tokio

Inderdeed…het was enkele dagen stil op mijn blogs. Ik was enkele dagen aan het citytrippen in Lissabon en daar volgt uiteraard uitgebreid verslag van. Terug thuis, een ontdekking gedaan in mijn e-mails. Omdat het niet altijd Europa moet zijn, ziehier een interessant bericht over citytrippen in Tokio.

Op citytrip naar Tokio: verre droom of tastbare werkelijkheid?

 

Wie deze zomer graag origineel uit de hoek wil komen, kiest voor een pittige citytrip naar een verre bestemming. Vergeet Europese klassiekers of Amerikaanse grootsteden zoals New York en LA. Vandaag kan er niks tippen aan een blitzbezoek aan dé bruisende metropool van Japan: Tokio. British Airways speelt in op deze trend en bedient deze levendige wereldstad meerdere keren per dag vanuit Europa, in samenwerking met Japan Airlines. Benieuwd wat Tokio zoal te bieden heeft? Proef alvast van onderstaande must-sees en beleef de Japanse wereldstad in al zijn diversiteit!

image003

Unieke culinaire hoogstandjes

Jouw ultieme Tokio-ervaring start in één van de vele bizarre bars en restaurants die de stad rijk is. Ware workaholics bestellen best een koffie in Office, een bar met een adembenemend uitzicht over de stad in ware kantoorstijl. Kies jouw favoriete desk en geniet ongestoord van een cafeïne-boost. De suffe boekenkasten, majestueuze kopieerapparaten en old school bureaulampen maken het plaatje compleet. Eerder een kattenliefhebber? Stap dan zeker eens binnen in Cat Cafe Calico. Je drinkt er overheerlijke thees in het gezelschap van maar liefst 17 raskatten. Wanneer de avond valt, heb je dan weer keuze uit een overaanbod aan visrestaurants. In Restaurant Zauo ben je zeker van dagverse topproducten. Je vangt er namelijk zelf je vis en kunt hem daarna gewoon klaarmaken in het gezelschap van de beste sushi-chefs. Smakelijk!

Op culturele ontdekkingstocht

Een citytrip vraagt om enkele culturele uitstapjes. Een klassieker maar een absolute must-see: de Senso-ji tempel. Deze topattractie is de oudste tempel van Japan en volledig gewijd aan de Boeddhistische godin Kannon. Het is een ware streling voor het oog en bovendien gratis te bezoeken, een topcombinatie! Zet je culturele ontdekkingstocht verder in één van de vele musea. Laat je onderdompelen in de geschiedenis, tradities en gebruiken van Japan in het interactieve Edo-Tokio

Museum.

Onthaasten in de prachtige Hamarikyu Garden

Of verdwaal in het Nationaal Museum, thuisbasis van de mooiste Aziatische kunst ter wereld. Een ideale afsluiter is de Tokyo Tower. Deze Eifeltoren-lookalike van 333 meter hoog symboliseert de wedergeboorte van Japan als economische macht. Naast een adembenemend uitzicht vind je er ook een wassenbeeldmuseum en een aquarium met maar liefst 50.000 vissen. En omdat we in Japan zijn, mag je uiteraard in alle musea naar hartelust de leukste foto’s maken. Say Cheese!

100% zen in groene oase

Even aan alle drukte ontsnappen? Geen enkel probleem! In Tokio heb je de groene oases voor het uitkiezen. Eén van de mooiste tuinen is ongetwijfeld Hamarikyu: een groene oase van 250.000 m² nabij Tsukiji, de grootste vismarkt ter wereld. Je ontdekt er tal van unieke fauna en flora waardoor je spontaan zin krijgt om een namiddagje te mediteren te midden van de talrijke waterpartijen. Of kom je liever tot rust op het artificiële eiland Odaiba met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en futuristische gebouwen zoals het hoofdkantoor van Fuji TV? Je zegt het maar. Tokio biedt het allemaal!

Helemaal klaar voor een trip naar Tokio? Vanuit Brussel kun je kiezen uit drie dagelijkse verbindingen via British Airways en Japan Airlines over London Heathrow en twee dagelijkse verbindingen via Finnair en Japan Airlines over Helsinki. Japan Airlines verzorgt eventuele doorverbindingen op het binnenlands netwerk. Voor meer info: http://www.ba.com

***

Over British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld met vluchten naar meer dan 70 verschillende landen. In 2012 vervoerde British Airways zo’n 37 miljoen reizigers. Vandaag beschikt de luchtvaartmaatschappij over meer dan 270 vliegtuigen.

British Airways investeert meer dan £5 miljard in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe techologieën om het leven confortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

 

 

Advertenties

Eén reactie op “Citytrippen in … Tokio

  1. De Kriebel
    7 mei 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 mei 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: