dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Inschepen dicht bij huis – met de Seadream I vertrekken uit Oostende

Weet je nog wat ik geschreven heb paar dagen geleden over het terug keren naar het kleinschalig cruisen en slow cruising met tijd voor lekker eten, wijnproeverijen en stadsbezoeken. De Seadream…dat is er zo een die bij Belgen heel hard in de smaak zou kunnen vallen. Vertrekken voor een reisje naar St. Peterburg kan vanuit Oostende. Ja…het lijkt me wel wat.

***

VERTREK EN AANKOMST IN OOSTENDE MET SEADREAM I

Unieke afvaart van 13 nachten met drie dagen St. Petersburg

SeaDream in St Petersburg Center

PRIMEUR VOOR BELGIË: Na een droogdok van drie weken in mei begint SeaDream I aan haar programma met afvaarten van 7, 10, 11 en 13 nachten naar de Baltische Staten en de Noorse Fjorden.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van haar bestaan biedt de boetiekrederij SeaDream Yacht Club een vertrek en aankomst aan in Oostende. Op 16 augustus 2014 komt SeaDream I ’s avonds aan en vaart dan door het Kiel Kanaal naar Ronne, Bornholm (Denemarken), Visby (Zweden) om dan twee nachten in het centrum van St. Petersburg, zowat naast de Hermitage, aan te leggen (zie foto). Vervolgens een stop in het Middeleeuwse Tallín (Estonia). Ook hier meert het schip aan in het centrum van de stad in tegenstelling tot de grotere. Via Sassnitz (Duitsland) en het Kiel Kanaal wordt SeaDream I weer op 29 augustus 2014 ’s avonds in Oostende verwacht.

De keuze voor de haven van Oostende is evident, omdat de schepen van SeaDream Yacht Club die kleinere havens kunnen binnenvaren in tegenstelling tot de grotere cruiseschepen.

Op gastronomisch vlak is SeaDream een topper! Tijdens de routes in Noord-Europa deze zomer 2014 voorziet de rederij buiten Raw Food ook een nieuw Scandinavisch menu: rendier , eland en vis van lokale vissers sieren de menukaarten dagelijks.
 Over SeaDream Yacht Club

De uitdrukking “Yachting” is niet een gevoel over de grootte, maar is een statement over levensstijl aan boord van de twee schepen, SeaDream I & II. Chique en stijlvol, zijn de SeaDream jachten met 56 buitenhutten een buitenbeentje binnen de cruisewereld. Bekend en bekroond voor hun elegante informaliteit, state-of-the-art faciliteiten, persoonlijke service door een bemanning van 95, inclusief open bar en fooien, watersporten, luxe spa en een keuken van wereldklasse. Neem contact op met uw reisagent of bezoek www.SeaDream.com.

***

Anderzijds Rotterdam is ook niet ver…

***

Holland America Line biedt in 2015 een groot aanbod aan van cruises vanuit Rotterdam

 

Van april tot en met september 2015 biedt Holland America Line diverse cruise rondreizen aan vanuit Rotterdam. De cruises worden uitgevoerd met het ms Rotterdam en volgen op de 90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise, die 7 januari 2015 vertrekt vanuit Rotterdam en hier na 90 dagen ook weer terugkeert. Voordeel van deze rondreis is voor de reiziger het besparen van de kosten van een vliegticket en minder bagage restricties.

Met vijftien afvaarten van 7- en 14-daagse cruises vanuit Rotterdam naar Noorwegen en de Baltische Staten hebben gasten tal van mogelijkheden om dichtbij huis in te schepen voor een cruisevakantie die interessante plaatsen in deze regio aandoet. Voor 2015 heeft Holland America Line het aantal cruises van een week naar Noorwegen verhoogd, waardoor meer cruise passagiers deze populaire bestemming kunnen bezoeken.

 

“We hebben geconstateerd dat onze Europese gasten niet alleen op zoek zijn naar meer vakantie mogelijkheden en naar gevarieerde en interessante bestemmingen, maar ook dat zij er de voorkeur aan geven om dichtbij huis aan boord te gaan,” zegt Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – North & Central Europe bij Holland America Line. “Onze gasten waarderen de verscheidenheid aan cruise rondreizen die wij vanuit Rotterdam aanbieden, omdat het een comfortabele en betaalbare mogelijkheid is voor een eersteklas Europese cruise-ervaring.”

 

Nieuwe afvaarten vanuit Rotterdam in 2015

Het Rotterdam rondreis seizoen start op 21 april 2015 met een 18-daagse ‘Ontdekkingsreis naar de Canarische Eilanden’ cruise aan boord van het ms Rotterdam (1.404 passagiers), die de mooiste eilanden in de Atlantische Oceaan bezoekt. Gasten kunnen genieten van een overnachting in de haven van Santa Cruise de Tenerife en diverse late vertrektijden zorgen voor de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen. Het schip bezoekt ook havens in Spanje, Portugal en Marokko.

De 14-daagse ‘Noorse Ontdekkingscruise’ met vertrek op 12 september is ook nieuw voor Rotterdam. De route passeert de poolcirkel en blijft een nacht in de haven van Alta, in het noorden van Noorwegen, waar gasten wellicht het adembenemende noorderlicht kunnen zien. Naast een bezoek aan Harwich (Londen, Engeland) en Alta (Noorwegen), bezoekt het schip nog zes andere havens in Noorwegen.

Het ms Ryndam (1.260 passagiers) vertrekt in2015 ook eenmaal vanuit Rotterdam. Op 13 september vertrekt een nieuwe 20-daagse ‘Mediterraan Avontuur’ cruise naar Venetië (Italië). Op weg naar de Middellandse Zee doet de route maar liefst vijftien havens aan in Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië.

 

Rondreis cruises vanuit Rotterdam met het ms Rotterdam

Van mei tot september zal het ms Rotterdam een serie van 7- en 14-daagse routes naar de fjorden van Noorwegen en de Baltische staten varen. Twee 7-daagse cruises varen rond Noorwegen naar havens die het prachtige landschap van deze regio tonen. Gasten die op zoek zijn naar een langere vakantie kunnen een 14-daagse cruise naar de Baltische Staten maken met overnachtingen in St. Petersburg (Rusland) en Stockholm (Zweden) of kiezen voor een 14-daagse uitgebreide cruise naar Noorwegen en de poolcirkel. De 7-daagse reizen zijn te boeken vanaf 849 euro per persoon bij een verblijf van 2 personen in een tweepersoons stateroom.

Andere hoogtepunten die de routes aandoen zijn aantrekkelijke steden in Europa, zoals Helsinki (Finland), Kopenhagen (Denemarken) en Bergen (Noorwegen). Daarnaast doet het schip ook kleinere havens aan, waaronder Geiranger en Edijford (Noorwegen) Warnemünde (Berlijn, Duitsland) en Tallin (Estland).

 

Alle routes zijn uniek waardoor gasten de mogelijkheid hebben twee routes te combineren tot een van Holland America Line’s ‘Collectors Voyages’. Deze uitgebreide routes maken het gasten mogelijk meer dan één regio op een enkele route te bezoeken. Zo kunnen gasten aan boord stappen van het ms Rotterdam voor de 21-daagse ‘Oostzee en Noorse Fjorden’ cruise met vertrek op 6 juni, deze cruise combineert de 7-dagen Noorse Legendes cruise en de 14-daagse ‘Juwelen van de Oostzee’ cruise.

 

 

90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise

Voorafgaand aan de start van het Rotterdam rondreis seizoen richting Noorwegen en de Baltische Staten, vaart het ms Rotterdam een ‘90-nachten cruise naar het Verre Oosten’ welke 35 havens in 19 landen aan doet. Het schip vaart van en naar Azië via het Suezkanaal, en oostwaarts tot Komodo Island (Indonesië), de thuisbasis van de beroemde Komodo draak. Hoogtepunten van deze afvaart zijn Thilawa (Rangoon, Birma), Bali (Indonesië), Singapore, Colombo (Sri Lanka) en Mumbai (Bombay, India). Diverse late vertrektijden in havens als Muscat (Oman), Dubai (U.A.E), Java (Indonesië), Barcelona (​​Spanje) en Southampton (Londen, Engeland), bieden gasten de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen om te genieten van de lokale cultuur, de geschiedenis en de lokale keuken. Cruise tarieven voor de hele 90-daagse cruise zijn te boeken vanaf € 9.399,00 per persoon in een tweepersoons stateroom. Ook kortere segmenten zijn beschikbaar.

 

‘On Location’ in Europa

Op elke Europa cruise brengt het ‘On Location’ programma van Holland America Line de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Turkse Taraf met buikdanseressen, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties en meer.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 mei 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: