dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Duinkerke, net om de hoek

Voor wie eens van strand wil veranderen…dit is hoe Nederlanders reclame maken voor Duinkerke…:-)

Familievakantiebestemming om de hoek

Strandvakantie Duinkerke:

luilekkerland of zweten geblazen

 

Voor families die een strandvakantie in Frankrijk willen maar niet met tienduizenden andere automobilisten bumper aan bumper over de Autoroute du Soleil willen razen, is Duinkerke een dichtbij alternatief. Het ligt net over de grens van België in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais op zo’n drie uur rijden van Utrecht en biedt gezinnen met kinderen volop gelegenheid tot ontspanning en inspanning. Één van de troeven zijn de mooie stranden met het achterliggende duingebied van zo’n 1.000 hectare tussen Duinkerke en Bray Dunes, een speelparadijs voor kinderen. Van juli tot en met september puilt de evenementenkalender uit met muziekfestivals, straattheater, historische opvoeringen – waaronder het geluid- en lichtspektakel ‘De Visserstijd’ met 300 acteurs in Grevelingen in augustus. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in bijvoorbeeld het Museum voor Schone Kunsten, het LAAC, het Havenmuseum en het Musée de la Mer en geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog gaan naar het Mémorial du souvenir voor een presentatie van de Slag om Duinkerke. Een gokje wagen kan in het casino of laat je verleiden door de mix van moderne en oude architectuur. Iets meer calorieën verbanden dan louter op het strand zonnebaden: kitesurfen, strandzeilen, kajakken, catamaranzeilen, golfen, paardrijden, longe-côte, door de branding lopen met peddels, en zijn enkele opties. De VVV biedt speciale verblijfs-arrangementen aan. Inlichtingen en reserveringen via e-mailadres oottevanger@ot-dunkerque.fr of www.duinkerke-toerisme.com.

Optocht van reuzen

Voor kinderen is de optocht van reuzen in Bourbourg op zondag 22 juni een aanrader: een dag vol vertier met tussen 10.00 en 14.00 uur een show van oude auto’s voor het stadhuis, een blaaskapel, en vanaf 15.00 uur en 22.15 uur een optocht door de stad met reuzen. Ook leuk voor kinderen is hier een bezoek aan een heuse gevangenis gebouwd in 1539, de cellen zijn in perfecte conditie en te bezoeken.

Klank- en lichtshow

Tussen 21 en 30 augustus vindt in Gravelines op zes avonden de spectaculaire klank- en lichtspel ‘De Visserstijd’ plaats met ruim 300 acteurs in historische kostuums: tijdens een twee uur durende openluchtvoorstelling wordt de geschiedenis van de stad nagebootst, inclusief vuurwerk. Nadere info op www.tourisme-gravelines.fr.

Muziekfestivals

Het Lindeboomfestival is een 4-daags festival van traditionele muziek in het Galamé park in Loon-Plage van 17 tot en met 20 juli. Alle concerten zijn gratis, nadere info op www.het-lindeboom.org. Onder de naam ‘Citadelle en Bordees’ vindt op vrijdag 5 juli in Duinkerke dit muziekfestival plaats. Op verschillende podia langs de over van de citadel treden een keur aan bands op variërend van Franse rock, volksmuziek, zeeliederen en meer. Nadere info op www.citadelleenbordees.fr.

Theater

Liefhebbers van theater komen aan hun trekken met het ‘De Lachende Meeuw’ straatfestival van 15-17 augustus in Malo baden en Bray Dunes waar 20 theatergezelschappen op straat optredens verzorgen.

Scheuren over het strand

Strandzeilen is een spectaculaire en uitdagende activiteit, waarbij de kracht van de wind gebruikt wordt om zo hard mogelijk over het strand te racen. Men zit in een snelle zeilwagen, een blokart, een soort driewieler voorzien van een groot zeil.  Er zijn arrangementen met een gediplomeerde instructeur.

duinkerke

Peddelen zonder kano

In veel Franse kustplaatsen een populaire doe-activiteit – longe côte. Je loopt met een wetsuit aan en een peddel in je hand tot aan je middel de zee in en vervolgens wandel je al roeiend door de branding. Ook hiervoor biedt de VVV van Duinkerke speciale arrangementen.

Attractiepark

Net even over de grens ligt het pretpark Plopsaland De Panne. Het heeft een aantal spectaculaire attracties waaronder the Anubus ride. Bereid je voor op een bloedstollende rit met drie loopings. Of de supersplash waar je metershoog de lucht wordt in getild door Piet Piraat en zet je dan schrap voor een afdaling van 30 meter aan een snelheid van 70 km per uur.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 mei 2014 door in Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: