Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Opera in Oman

 

OMAN, OOK VOOR LIEFHEBBERS VAN OPERA

 

Het doet de wenkbrauwen fronsen en vooral voor zij die houden van opera klinkt het ongelofelijk. Oman, de fantastische reisbestemming in het Midden Oosten, pakt uit met een operaseizoen van wereldniveau! Een reden te meer voor een vakantie in het sultanaat.

 

oman

 

De toeristische troeven van Oman zijn al bij veel reizigers bekend. Het is een gastvrij en veilig land met een onvoorstelbare verscheidenheid, van paradijselijk witte stranden tot imponerende woestijnen, oases, groene valleien en bergen tot 3000 meter hoog. Maar dat Oman ook een super attractieve operakalender heeft is nauwelijks geweten, meer zelfs, het klinkt bij velen als een verrassing. De operagezelschappen tijdens het seizoen 2014/15 in het Royal Opera House van de hoofdstad Muscat spreken boekdelen: Verdi Theater uit Trieste, Duitse Opera Berlijn, Accademia Teatro alle Scale Milaan, Opera Keulen, Teatro Comunale van Bologna en de Staatsopera van Beieren ! Het seizoen gaat van start op 18 september met een programma dat al even tot de verbeelding spreekt als de gerenommeerde uitvoerders: Macbeth en Falstaff (Verdi), Manon Lescaut (Puccini), Don Pasquale (Donizetti), Cinderella (Rossini) en de musical My Fair Lady.

 

Indrukwekkende concertzaal

 

De ROHM, Royal Opera House Muscat, officieel geopend op 12 oktober 2011, is een indrukwekkend gebouw in de hoofdstad van Oman. Het ziet er uit als een schitterend Arabisch paleis met sierlijke bogen, koepels, mozaïeken, deuren met ambachtelijk houtsnijwerk en marmeren vloeren. De Britse ontwerpers van de ROHM zijn er in geslaagd het rijke Omaanse erfgoed te mengen met internationale architecturale concepten en ideeën. Muziekliefhebbers staan als aan de grond genageld als ze kennis maken met de akoestiek van de concertzaal. Internationale orkesten zoals het Budapest Festival Orchestra met dirigent Ivan Fischer hebben de ROHM één van de beste concertzalen van de wereld genoemd. Naast opera worden ook andere muziekgenres geprogrammeerd zoals klassieke muziek, jazz en balletmuziek.

 

Kortom, alleen reeds voor dat hoogstaande muziekaanbod zou je met vakantie gaan naar Oman. De vele andere mooie dingen van dat unieke land zijn intussen mooi meegenomen.

 

Info en programma 2014/15: www.rohmuscat.org.com

 

Info: www.visitoman.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: