dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Domein Raversijde, dicht bij huis

Een bericht van Minister Crevits

 

Vlaanderen en provincie West-Vlaanderen werken samen aan onthaal en ontsluiting provinciedomein Raversijde

 domein-raversijde020

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits geeft de duinenzone van Raversijde in erfpacht aan de provincie West-Vlaanderen.

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en de provincie West-Vlaanderen hebben daarover een overeenkomst bereikt. De bedoeling is onder meer om een betere ontsluiting voor fietsers en voetgangers te realiseren naar de Spinoladijk.

Het provinciedomein Raversijde omvat de oorlogsresten van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’ uit de Tweede Wereldoorlog, de restanten van het historische vissersdorp Walraversijde, het Memoriaal Prins Karel en het natuurpark. In het westelijke deel werden al visserswoningen op getrouwe wijze gereconstrueerd en er kwam een bezoekerscentrum rond de restanten van het vissersdorp Walraversijde. Het natuurpark, gelegen in de oostelijke zone van het domein, wordt momenteel heringericht door de provincie West-Vlaanderen. Wat nog ontbreekt is een vlotte en veilige ontsluiting van het provinciedomein voor fietsers en voetgangers. Dergelijk project kan steun krijgen via het Fietsfonds van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Hilde Crevits en de provincie West-Vlaanderen.

De duinenzone van Raversijde, die deel uitmaakt van een concessie, wordt nu in handen gegeven aan de provincie West-Vlaanderen. Dat maakt een samenwerking tussen het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en de Provincie West-Vlaanderen mogelijk.  Er is een intentieovereenkomst gesloten tussen beide partners.

 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits : “Dankzij deze samenwerking kunnen we samen met de provincie West-Vlaanderen werk maken van de uitbouw van een centrale infrastructuur voor het onthaal van de bezoeker. De bedoeling is ook om op termijn een nieuwe toegang voor fietsers en voetgangers te realiseren naar de Spinoladijk. Rechtstreekse bereikbaarheid vanaf de zeedijk zal de toegankelijkheid van het provinciedomein Raversijde verbeteren.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 juni 2014 door in België, De Kust.
%d bloggers liken dit: