dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

art@Knokke-Heist

© Goran Djurovic_The Smoker_oil on panel_2013_courtesy Galerie ZuidVoor deze 11e editie van art@ Knokke-Heist openen 39 galeries hun deuren voor het gezamenlijke vernissageweekend op 28 & 29 juni.

 

Art@Knokke-Heist, dat is een pak buitengewone kunst in de schijnwerpers! Na 10 succesvolle edities kunnen we zeggen dat het gezamenlijke vernissageweekend stilaan een vaste waarde wordt bij kunstliefhebbers en kunstkopers. Ook voor deze editie kunnen art lovers uit binnen-en buitenland gratis zowel op zaterdag als op zondag terecht bij de 39 deelnemende galeries.

 

Nieuw: “art@Knokke-Heist: in the picture”

Vanaf deze 11e editie zetten we zelfs één werk extra in the picture. Deze editie viel de keuze op ‘The Smoker’ van Goran Djurovic (Galerie Zuid). Zorgvuldig geselecteerd door een onafhankelijke, professionele jury bestaande uit Eliane Van den Ende, cultuurjournalist (RTBFradio en <H>ART), historicus en auteur van het boek ‘Karakterdames’, Willem Elias, kunstcriticus (AICA) en Sven Vanderstichelen, Contemporary Art Curator. 

 

Knokke-Heist en kunst: dé ideale combinatie.

Onze badstad presenteert op 2 km² 73 kunstgaleries, vermoedelijk de hoogste concentratie van galeries in de wereld. De grote interesse voor kunst in Knokke-Heist zorgde voor het ontstaan van art@Knokke-Heist. De formule is eenvoudig: verschillende galeries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissageweekend. Dit op elk eerste weekend van de paas-, zomer- en herfstvakantie, respectievelijk 5&6 april, 28 & 29 juni en 25 & 26 oktober 2014. Er is een ruim aanbod van bekende en minder bekende namen, van top- en aankomend talent, van zowel schilders, beeldhouwers als fotografen. Op die manier kunnen kunstliefhebbers een mooie selectie maken uit de galeries en/of kunstenaars die hun interesse wegdragen.

 

Praktische informatie:

Elke geïnteresseerde in kunst is welkom. De deelnemende galeries nodigen hun gasten uit en voeren ook hun eigen publiciteit rond dit gebeuren. Toerisme Knokke-Heist voorziet een speciaal ontworpen brochure “art@Knokke-Heist”. U kunt deze brochure downloaden via www.artknokke-heist.be of via www.knokke-heist.be>toerisme>publicaties. Deze brochure is ook verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Knokke-Heist en bij de deelnemende galeries.

 

Tot binnenkort in Knokke-Heist voor art@Knokke-Heist.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2014 door in België, De Kust.
%d bloggers liken dit: