Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Een rondje Corsica

Het is alweer enige tijd geleden dat we hier nog wat nieuws uit Corsica te melden hadden. Bij deze …

 

Fietsvakantie op Corsica: een rondje Corsica met de fiets

(ter info: vertrekpunt met de ferry vanuit Marseille)

 

Een reis met de fiets op Corsica is adembenemend. Het is de beste manier om de allermooiste hoekjes van l’Ile de Beauté te ontdekken. Zo’n fietsreis is nu ook makkelijk te realiseren: vanuit Zuid-Frankrijk met ferrymaatschappij SNCM en logeren in de fietsvriendelijke hotels van BEST WESTERN die verspreid gelegen zijn over het eiland.

 

Er zijn fietsliefhebbers die in tientallen landen hebben gefietst maar de mooiste herinneringen bewaren aan een fietsreis op Corsica. Dat komt omdat het eiland als ‘Frankrijk in het klein’ is. Op korte afstand, dus ook op fietsafstand, ontdek je verschillende, spectaculaire landschappen die mekaar in snel tempo opvolgen. Je kunt fietsen van de ene mooie stad naar de andere en onderweg genieten van piepkleine dorpjes. Die onvoorstelbare pracht maakt van Corsica een fietsbestemming voor elk type fietsreiziger: de recreatieve fietser die het rustig aan wil doen, fietsend langs de kust, en de sportieve fietser die een uitdaging niet vreest, een tocht door het bergachtige binnenland.

 

SNCM en BEST WESTERN zijn partners die serieus te overwegen zijn om zo’n fietsreis te doen slagen. Met ferrymaatschappij SNCM reis je met wagen + fiets(en) vanuit de Zuid-Franse havens Marseille, Toulon en Nice richting Corsica. Er zijn tal van aankomstmogelijkheden omdat SNCM meerdere havens op Corsica bedient: Ajaccio, Calvi, Propriano, Ile Rousse, Bastia, Porto Vecchio. Vanuit de aankomstplaatsen kun je een reisroute plannen waarbij de hotels van de Best Western groep als etappeplaatsen fungeren. Op die manier geniet je van een fietsvriendelijk logement waar fietsers à la carte worden bediend met om te beginnen een zeer stevig ontbijt maar ook met een veilige fietsstalling, reparatiemateriaal, fietskaarten, fietsadvies waardoor je het prachtige eiland langs de mooiste trajecten ontdekt. Fietsvriendelijke hotels van Best Western vind je Ajaccio, Bastia, Calvi, Ile Rousse en Porto Vecchio.

 

corsica

 

De hotels van Best Western op Corsica, voor fietsende genieters, kun je nu ook boeken via SNCM, de specialist voor reizen naar L’Ile de Beauté…of via uw reisagent.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: