Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Hier willen jongeren deze zomer naartoe

sound of c

Zon, feest en avontuur centraal in reisvoorkeuren jongeren

Nog een paar weken stevig blokken en het schooljaar zit erop. Studenten die in juli, augustus of september de examenstress van zich af willen schudden zijn bij TravelBird aan het juiste adres. De online reisaanbieder pakt namelijk uit met een gevarieerd aanbod aan jongerenreizen. Zo kan je ondermeer kiezen uit een feestvakantie in Ibiza, een surfvakantie in Marokko of Frankrijk of actie en avontuur in de Oostenrijkse Alpen. Zij die gewoon willen genieten van de zon kunnen terecht in Rhodos of aan het Balatonmeer. Meer info en boeken kan via www.travelbird.be.

Voor heel wat studenten lijkt het nog een eeuwigheid weg, maar de vakantie staat wel degelijk voor de deur. Het sein voor heel wat jongeren om andere oorden op te zoeken. “Over het algemeen kiezen jongeren voor zonnige en budgetvriendelijke bestemmingen, met voldoende uitgaansmogelijkheden. Daarnaast zitten ook meer avontuurlijke en sportieve reizen in de lift, merken we. TravelBird speelt in op deze vraag en lanceert daarom 6 superleuke deals aan de scherpste prijzen”, zegt Erik Kuijpers, Country manager België bij TravelBird.

Fiesta @ Ibiza

Hét feesteiland bij uitstek is zondermeer Ibiza. Clubs als Amnesia, Space en Pacha zijn uitgegroeid tot een begrip en trekken iedere avond de beste deejays van overal ter wereld aan. Ook overdag is Ibiza één en al party, met tal van beach clubs en strandfeestjes. Kortom, Ibiza is geen bestemming om te bezoeken, maar om te beleven. Het kloppende hart van het eiland is San Antonio, waar de meeste clubs gelegen zijn. Je verblijft er in Hotel Piscis, op amper 200m van het centrum. Een weekje clubben in Ibiza kan vanaf 439 euro/pp, inclusief vlucht vanuit Charleroi en verblijf op basis van half pension. Ook de drankjes bij het diner zijn inbegrepen. Boeken kan via http://travelbird.be/ibiza

Feel the waves in Marokko

Doorwinterde ‘surf dudes’ weten al langer dat de westkust van Marokko een waar surfersparadijs is. De baai van Tamraght telt tal van fantastische surflocaties zoals Devil’s Rock en Banana Point. Na al dat surfplezier kan je heerlijk ontspannen op het mooie zandstrand van Tamraght of aan het zwembad. Voor een ganse week in vol pension betaal je 899 euro/pp. Dat is inclusief heen- en terugvlucht, transport van/naar de luchthaven in Agadir, begeleiding van een professioneel Nederlandstalig surfteam, 5 dagen surfles door een gediplomeerd instructeur, 6 dagen free surfing en vrij gebruik van surfboard en wet suit. Meer info: http://travelbird.be/marokko

Surfcamp in Franse Moliets

Niet alleen Marokko, maar ook de Franse zuidkust telt behoorlijk wat leuke surflocaties. De meest populaire is wellicht Moliets. Overdag kan je er naar hartenlust surfen en ’s avonds is het al feest wat de klok slaat. Het animatieteam ter plaatse zorgt dat je niets tekort komt. Zo kan je gratis gebruik maken van wetsuits en boards. En bij het aftersurf-programma zijn drankjes inbegrepen tijdens de cocktailavond, movie night en limbo contest. Uitstapjes naar San Sebastian en Hossegor (de Europese surfhoofdstad) zijn eveneens inbegrepen in de prijs. Overnachten doe je op het strand in een grote tent. Eigen tentcompartimenten, vervoer en half pension kunnen optioneel bijgeboekt worden. Voor een verblijf van 8 dagen betaal je amper 169 euro/pp, incl. tent, gebruik van surfmateriaal, animatieprogramma, feestjes en begeleiding. Meer info: http://travelbird.be/moliets

Zon en feest aan het Balatonmeer

Een tiental jaren terug was het Balatonmeer enkel bij een select publiek bekend. Vandaag is het grootste binnenmeer van Europa uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor feestende jongeren. Het succes van het immens populaire dancefestival Balaton Sound is hier natuurlijk niet vreemd aan. Maar ook de rest van de zomer is het feest troef in Siofok, de belangrijkste badplaats aan de zuidkust van het meer. Je vindt er dan ook tal van clubs en pubs terug die met gemak kunnen concurreren met heel wat populaire badplaatsen aan de Spaanse en Turkse kusten. Je uitvalsbasis is Hotel Lido, dat volledig gerenoveerd is en een eigen strand heeft en op amper 400m van het stadscentrum van Siofok ligt. De prijs voor een week op basis van more inclusive, bedraagt 139 euro/pp. Hierbij zijn ontbijt, diner en drankjes bij het diner inbegrepen. Meer info: http://travelbird.be/siofok

Avontuurlijk water in Tirol

Wie Tirol zegt, denkt meteen aan sneeuw en bergen. Maar ook in de zomer heeft Tirol heel wat te bieden voor de avontuurlijke jongere. Zo biedt de omgeving van Landeck tal van sportieve mogelijkheden, zoals mountainbiking en bergbeklimmen. Maar absolute trekpleister is ongetwijfeld Area 47, het grootste waterpark van Europa, met een 20.000 m2 groot zwemmeer, uitgerust met een meervoud aan glijbanen en duikplatformen (de hoogste is maar liefst 27 meter). Vanaf 149 euro/pp verblijf je 3 nachten in Hotel Bruggner Stub’n, inclusief ontbijt, viergangenmenu, lunchpakket, drankjes, Tirol West Card en toegangsticket tot Area 47. Meer info en boeken: http://travelbird.be/bruggner

Relaxen in Rhodos

Wie na de examens volledig uitgeteld is en vooral nood heeft aan platte rust kan in Rhodos zijn gading wel vinden. Het Griekse eiland is de ideale vakantiebestemming, met mooie baaien, gezellige stranden en lekker eten. Ook op cultureel vlak heeft Rhodos heel wat in petto, waaronder de historische stad Lindos en het kasteel van Monolithos. De eilanden Samos en Kos zijn eveneens makkelijk met de boot te bereiken. In Hotel Kipriotis is alles aanwezig om volledig te ontspannen, zoals een eigen strand, groot zwembad, jacuzzi, sauna, fitnessruimte en cocktail-loungebar. Voor 389 euro/pp verblijf je 8 dagen op basis van half pension, inclusief vlucht vanuit Charleroi. Meer info en boeken: http://travelbird.be/rhodos

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: