dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

De hamburgers van Britisch Airways

Toen ik meer dan 20 jaar geleden terug naar huis vloog naar een verblijf van bijna een jaar in de States, was dat met Britsh Airways. Het vliegtuig was halfleeg. Ik kon er mij te slapen leggen op drie vrije stoelen een paar rijen achter mijn voorziene zitplaats. Ik peins niet dat ik mij ooit comfortabeler heb gevoeld in de lucht dan tijdens deze vlucht.

Ik kreeg er varkensgebraad geserveerd met kroketjes. Tot op vandaag zie ik het plastiek bordje voor me, de paar sneetjes vlees, bijhorende bruine saus en kroketjes die op grote hoogte niet krokant waren maar voor mij met stip de beste waren die ik ooit had gegeten. Op de lobster na die in Massachusetts toen – en ik veronderstel nu nog altijd – aan frietkraampjes langs de weg werden verkocht was dit het lekkerste wat ik in maanden had gegeten. Ik heb me nooit aan de Amerikaanse keuken kunnen aanpassen. Of aan de Amerikaanse way of life tout court, maar da’s een ander verhaal.

Lekker eten in de lucht dus…Het onderwerp van dit schrijfsel. Bij British Airways vandaag zouden ze lekkere hamburgers serveren. Lees mee, en laat het u smaken, en als het lekker was, of niet. Laat het mij  weten : info@communicatiesprong.be

 

hamburger

‘Burger off’ with British Airways

Luchtvaartmaatschappij serveert gourmet hamburgers in de lucht

 

Er gaat soms weinig culinairs boven een hap in een sappige hamburger. British Airways heeft voor de zomermaanden voor het eerst een speciale gourmet burger in petto voor haar reizigers. Het ‘Flying Burger’-recept is de afgelopen 10 maanden speciaal ontwikkeld door chef koks van British Airways, waarbij het team op zoek ging naar de ideale combinatie van Brits rundvlees om een volle smaak te garanderen, zelfs op 10.000 meter hoogte  (waar het proefvermogen tot 30% lager ligt). Om de komst van deze burger aan boord te vieren, stelde British Airways een lijstje op van 10 burgerrestaurants van over de hele wereld die zeker en vast een bezoekje waard zijn!

 Mark Tazzioli, chef bij British Airways: “Burgers ervaren een renaissance op dit moment, met de opening van pop-up hamburgerbars en food trucks in alle grote steden wereldwijd. Burgers zijn het ultieme ‘comfort food’ en een soort van smakelijke traktatie waar we (vaak stiekem) naar hunkeren tijdens het vliegen.”

 

Een uniek home-made recept

British Airways is gedurende maanden op zoek gegaan naar de perfecte textuur en sappigheid van de burger, die niet enkel de Britse reiziger bevalt, maar ook alle internationale reizigers die met de luchtvaartmaatschappij vliegen.Uit verschillende smaaksteekproeven blijkt dat de ‘Flying Burger’ een wereldwijd publiek aantrekt.

Geserveerd met driedubbele gebakken frietjes en een assortiment sausjes, is de ‘Flying Burger’ sinds begin juni exclusief ter beschikking in het ‘bistro-menu’ op de long-haulvluchten van British Airways. De luchtvaartmaatschappij zal ook een originele ‘Grounded Burger’ opnemen in het aanbod voor de klanten in de First Lounges en Concorde lounges.

 

*********************************************************************************************************************

 

Ter extra info:

 Ingrediënten:

– Een burger uit 100% Brits rundvlees, een selectie van specifieke rundvleesstukken (onglet, wang en voorvoet) om sappigheid op hoogte te bewaren

– Monterey Jack-Kaas, een semi-harde kaas, vooral geliefd bij Amerikaanse reizigers

– Augurken (ook bekend als ‘pickles’), deze zijn erg populair bij klanten uit Polen en Duitsland

– Tomatensaus (bestaande uit tomaten, rozijnen en paprika), deze saus met een ietwat gerookte smaak blijkt enorm populair bij Britse, Amerikaanse en Canadese fijnproevers

– Brioche broodje, een gezoet broodje dat vooral Franse en Italiaanse reizigers aanspreekt

*****************************************************************************************************************

En ook nog:

10 speciale burgerrestaurants wereldwijd op een presentatieblaadje

1) Lucky Chip, Londen – Verenigd Koninkrijk

De Food truckrevolutie heeft street food weer cool gemaakt. Lucky Chip is een van Oost-Londen’s mooiste restaurantjes, met gastronomische hamburgers met leuke namen, waaronder de ‘Dagobert Duck’ die eend, kalfsvlees, aioli truffel en ‘Pedro Ximenez’-vijgen combineert op een bun.

2) Mallies, Detroit – Verenigde Staten

Met een vermelding in het Guinness Book of Records voor het serveren van de grootste hamburger ter wereld, verwierf Mallies een ongenaakbare status toen ‘Man Versus Food’ probeerde om de ‘Absolutely Ridiculous Burger’ te verorberen. Mocht je zelf een poging willen wagen, ze vragen een kennisgeving van 72 uur.

3) Fleur in het Mandalay Bay Hotel, Las Vegas – Verenigde Staten

Fleur biedt de duurste hamburger ter wereld aan, ter waarde van $5000 (€3685). Dit gerecht van Hurber Keller wordt bereidt met Kobe beef, overgoten met zwarte truffels en geserveerd met een Château Petrus-wijn uit 1990.

4) Rockpool Bar and Grill, Sydney – Australië

Burgers zijn het middelpunt van dit bekroonde restaurant, dat zelf dry aged beef produceert op haar terreinen. Carnivoren zullen ongetwijfeld genieten van de gedroogde Wagyu-biefstuk uit de grill-houtoven.

5) Local House, – Dubai

Dit etablissement in de Verenigde Arabische Emiraten staat vooral bekend om één ding … Camel Burgers! Beschreven als ‘verrassend sappig’, waarom niet voluit gaan en eindigen met gebakken ijs van kamelenmelk?!

6) Hamburgueria do Bairro, Lissabon – Portugal

Met een keuze uit 15 burgers, waaronder vier vegetarische opties, heeft deze Portugese hamburger een trouwe lokale aanhang.

7) Gourmet Boerie, Kaapstad – Zuid-Afrika

Boerewors, het traditionele Zuid-Afrikaanse vlees, geserveerd in mini-broodjes. Probeer er de gorgonzola-hamburger, geserveerd met gepocheerde peer, gecarameliseerde pecannoten en rucola.

8) Agadir Burger, Tel Aviv – Israël

Agadir Burger, going strong sinds 1997, staat bovenaan de restaurantlijst van Tel Aviv. Ga naar de Nahlat Binyamin Pedestrian Mall om hun unieke toppings te proeven, waaronder gekruide ganzenborst.

9) Heart Attack Grill, Las Vegas – Verenigde Staten

Een complex- en schuldloze viering van hamburgers – trots op het feit dat zij het hoogste vetgehalte aanbieden. Gedurfde specialiteiten zijn onder meer de ‘Flatliners’ en de ‘Triple Bypass’.

10) Burger Mania, Toyko – Japan

Burger Mania, één van Tokyo’s topketens, presenteert 100% Japans rundvlees, waaronder de ‘platina’-hamburger uit Wagyu-rundsvlees.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: