dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Met P&O naar de Tour de France

 

Bernard Hinault Tour de France

 

Een verademing tussen alle voetbalverslaggeving door…nieuws over de Tour de France.

P&O Ferries is officieel ‘supporter’ van de Tour de France 2014 en za in die hoedanigheid de enorme toerkaravaan verschepen. Het is de 20ste keer in de 101-jarige geschiedenis van de Tour dat de wedstrijd start buiten Frankrijk. Dit is jaar is Groot-Brittannië aan de beurt.

De Tour start op zaterdag 5 juli in Leeds met aankomst in Harrogate. De tweede etappe is van York naar Sheffield. De eerste twee ritten worden dus in Yorkshire/Noord-Engeland verreden, de derde etappe van de Tour 2014 finisht in het centrum van London.

Daarna gaat de Tour het Kanaal over waar de renners vanaf Le Touquet de in totaal 3.656 km lange wedstrijd verder zetten om uiteindelijk op 27 juli in Parijs te eindigen. Dit doen zij in 21 etappes.

Sarah Rosier die Head of Marketing and Sales is bij P&O Ferries zegt verheugd te zijn dit jaar de Tour de France te mogen ondersteunen.

P&O Ferries bereikt elke dag zowel het noorden als het zuiden van Engeland via de dagelijkse Noordzeeroutes tussen Zeebrugge en Rotterdam naar Hull/Noord-Engeland en via de Kanaaltochten tussen Calais en Dover/Zuid-Engeland waar zij 23 overtochten per dag aanbieden.

Leuk weetje voor de Tour diehards. De tourkaravaal reist met P&O Ferries op woensdag 2 juli vanuit Zeebrugge naar Hull en vanuit Calais naar Dover en komt terug maandag 7 juli van Dover naar Calais.

 

ps. Als je goed kijkt op de foto, herken je vijfmalig Tourwinnaar Bernard Hinault die na zijn overtocht van Zeebrugge naar Hull er warm werd verwelkomd door de burgemeester van Hull, Nadine Fudge.

 

 

 

Advertenties

Eén reactie op “Met P&O naar de Tour de France

  1. De Kriebel
    16 juni 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 juni 2014 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: