dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Virtueel bezoek Belgium Pier Blankenberge

De Pier van Blankenberge vanaf vandaag virtueel open

 

Blankenberge, 17/06/2014 – De Pier van Blankenberge is 80 jaar en zwaait haar deuren virtueel open voor het grote publiek. Iedereen ter wereld kan De Pier vanaf vandaag virtueel bezoeken vanaf zijn computer, tablet of smartphone. De Gentse start-up Poppr, die eerder ook al de VRT, Mijn Pop-uprestaurant, het Concertgebouw van Brugge en ca. 850 andere bedrijven virtualiseerde, stond in voor de productie. 

 

 

Verwoest en gered door Duitsers

 

De eerste Pier was klaar in 1894, maar werd in 1914 door de Duitse bezetters in brand gestoken. De tweede en huidige Pier werd gebouwd in 1933 en bleef tijdens WOII intact omdat de Duitse sergeant Keseberg het bevel om de Pier te dynamiteren negeerde. Keseberg werd in 1994 zelfs gehuldigd door Blankenberge. De Pier was van de jaren ’50 tot 2000 onderdeel van het Meli-pretpark (nu Plopsaland). In zijn huidige vorm herbergt de Pier, dat in 2004 beschermd werd als monument, een horecazaak, een auditorium, feestzalen en een tentoonstellingsruimte.

 

 

De Pier huren

 

De dag van vandaag kan je De Pier afhuren voor je event. De verschillende zalen bieden allen een prachtig zicht op zee. Poppr kreeg van Belgium Pier de opdracht om de zalen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Immers, een toekomstige bruid die een lege zaal komt bezichtigen, wordt al snel nerveus. Hoe zal de zaal eruitzien? Waar kan iedereen zitten? Hier is nu een oplossing voor: de bruid kan alles gedetailleerd bekijken vanuit haar luie zetel. Meer zelfs, de zalen kunnen met één simpele muisklik van opstelling worden gewisseld.

 

Yvan Van Hoorickx (fotograaf Poppr): “Het was geen sinecure om de juiste shots op het juiste moment te nemen. De verschillende opstellingen werden op verschillende opnamedagen geshoot. Gelukkig hadden we een mooi voorjaar aan de Kust. De ronde vorm van de Pier is ook ideaal om een 360° tour te maken.” Poppr heeft al vele bekende locaties zoals Het Journaal, Rozebroeken of De Pier gevirtualiseerd en ontvangt nu maandelijks ca. 100.000 virtuele bezoekers. Zo is het elke dag (virtuele) Open Bedrijvendag.  De 360° tour is rechtstreeks hier te bekijken. Ze zal vanaf deze zomer ook te bekijken zijn op de nieuwe website van Belgium Pier en de website van Stad Blankenberge.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 juni 2014 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: