dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Waterattracties in Het Land van de Meren

Een vakantie in Het land van de Meren wordt vanaf nu nog leuker want er zijn alweer nieuwe attracties, zowel op als naast het water. Met de installatie van een Spin Cablepark, een Aqua Golf en een terrein om te landzeilen, kun je vanaf nu rond Les Lacs de l’Eau d’Heure nog meer sporten beoefenen.

Spin Cablepark, milieuvriendelijk !

Waterskiën kennen we als een sport waarbij de skiër, getrokken door een motorboot, over het water glijdt. Maar het kan ook anders én milieuvriendelijker zoals in het gloednieuwe Spin Cablepark in Les Lacs de l’Eau d’Heure. Daar kunnen beginners en durvers zich laten voorttrekken door een kabelskibaan, aangedreven door een elektrische motor. De skiërs houden zich vast aan een stuurstang, verbonden met de ronddraaiende kabel, en glijden langs een parcours van 620 meter op het meer. Voor de gevorderden worden op de omloop hindernissen geplaatst, net als in een skatepark of een snowpark. Het Spin Cablepark is een wereldpremière op het vlak van gebruik van ecologische technologie met het accent op duurzame energie.

 

Aqua Golf, super leuk !

Op het water kun je allerlei boeiende spellen spelen en dus ook in Las Lacs de l’Eau d’Heure waar een heel toffe sport wordt beoefend. Aqua Golf is super leuk, zeker in groepsverband. Je moet proberen van een golfballetje te slaan naar vijftien verschillende eilandjes die drijven op Lac de la Platte Taille. Voor zij die vertrouwd zijn met golf is het een manier om hun techniek te perfectioneren, voor alle anderen is het pure fun.

 

Landzeilen, spannend !

Vanaf eind juni kun je op een terrein nabij het onthaalcentrum van Les Lacs de l’Eau d’Heure de nog vrij nieuwe sport ‘landzeilen’ beoefenen. Dat is het best te vergelijken met strandzeilen maar dan op het land. Zittend in een soort go-kart, waarop een zeil is gemonteerd, word je voortgedreven door de wind.

 

Het wordt een super zomer in Het land van de Meren want naast deze nieuwe attracties kun je ook fietsen, wandelen, zwemmen, duiken, zeilen, vissen, waterskiën, jet-skiën en golfen. Voor elke sport is de nodige infrastructuur ter beschikking.

 

Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor elk seizoen en voor jong en oud. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

 

INFO

www.lacsdeleaudheure.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: