Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Sporten op reis…triatlon in Ierland of Kent? Anyone? ;-)

Steeds meer mensen nemen in het kader van hun vakantie deel aan een sportevenement. Meedoen aan een wandel- of fietsevent op een bepaalde reisbestemming is in. Zowel voor rustige genieters als voor echte die-hards is er wereldwijd een groot aanbod, van Beach Runs tot Iron Trails.

 

Fietsen voor de Fun

Voor een kennismaking met de schilderachtige kust van Kent, moet je op 12 oktober naar de Kent Coast Bike Ride, 50 of 80 km fietsen langs de kust en door het achterland van Kent. www.visitkent.co.uk

Het land van de Meren met daarin Les Lacs de l’Eau d’Heure is de grootste toeristische attractie van Wallonië, op slechts een paar uur rijden van Vlaanderen. Van 19 tot 21 september vindt daar de Belgian Cycling Happening plaats, een trefpunt voor mountainbikers en fietsers. Het driedaagse evenement situeert zich in het fantastische decor van een schitterend merengebied. www.lacsdeleaudheure.be

De top van de beroepswielrenners verzamelt op 8 november op Curaçao voor de Amstel Curaçao Race. Fiets mee met de profs en geniet van een exclusief verblijf in het rennershotel. www.amstelcuracaorace.com

 

Fietsen mét kuitenbijters

Op 30 augustus wordt in Graubünden, vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland, de Nationalpark Bike-Marathon georganiseerd. Deze wedstrijd vindt plaats midden de imponerende bergwereld van het Zwitsers Nationaal park. Het parcours is volledig onverhard, de afstand bedraagt 137 km en er moeten meer dan 4000 hoogtemeters geklommen worden! www.bike-marathon.com

 

Massalopen

Dichtbij huis, op het strand van de badplaats Koksijde-Oostduinkerke, wordt op 23 juli de fantastische Beach Run gelopen. Dat gebeurt al voor de 34ste keer en de strandloop bestaat uit twee delen: een jeugdjogging van 2,5 km en een massajogging van 5 of 10 km. www.koksijde.be

Duizenden lopers zijn op 27 oktober van de partij in de Ierse hoofdstad voor de Dublin Marathon. Deze wedstrijd is subliem omdat de historische stadsdelen van Dublin worden doorkruist en omwille van de fantastische ambiance langs het parcours. Na de wedstrijd ga je natuurlijk lekker nagenieten bij één of meer pinten Guinness. www.dublinmarathon.ie

Voor nog meer marathongenot, zij het iets verder van huis en in een betoverende tropische omgeving, moet je naar Curaçao. Afspraak op 23/24 november en je kiest de afstand die je het best past: 5, 10, 21 of 42 km. curacaomarathon.com

Wie Oudejaarsavond eens op een andere manier wil beleven, t.t.z. met de loopschoenen aan, vliegt met Air Europa naar Madrid voor de beroemde Sylvesterloop. De afstand bedraagt 10 km en aan deze fantastische happening nemen circa 40.000 lopers deel. www.esmadrid.com/en/san-silvestre-racewww.aireuropa.com

 

Een uitdaging van formaat

Nog maar eens naar het mooie Graubünden waar van 14 tot 17 augustus de Swiss Iron Trail wordt gelopen. De naam doet de zwaarte van de wedstrijd vermoeden: loopafstanden van 21 tot 201 km en hoogteverschillen van 1.300 tot 11.000 meter. Dat allemaal in de bergwereld rond Davos en door de mooiste natuur van Graubünden. www.irontrail.ch http://nl.graubuenden.ch/Voor de Internationale Marathon van Moorea moet je naar Frans-Polynesië, aan de andere kant van de wereld. Dat op zich spreekt reeds tot de verbeelding. De reis naar deze droombestemming in de Stille Oceaan kun je rustig voorbereiden want de 27ste editie van deze marathon vindt plaats in februari 2015.  http://mooreamarathon.comwww.tahiti-tourisme.be

Minstens even avontuurlijk is een reis naar het Sultanaat Oman voor de Desert Marathon. Afspraak op 7 november voor een loopwedstrijd van, jawel, 165 km over zes etappes doorheen de woestijn. http://marathonoman.comwww.visitoman.be

banner5

Triathlon

Voor wie houdt van een combinatie zwemmen-fietsen-lopen, zijn er tijdens de komende periode leuke triathlon wedstrijden gepland. De Dingle Triathlon (www.dingletriathlon.ie) wordt op 20 september georganiseerd in Ierland en de Hever Castle Triathlon (www.castletriathlonseries.co.uk) vindt plaats op 13 juli in het Engelse Kent. De wedstrijd rond het beroemde kasteel van Hever staat open voor alle categorieën van sporters. Er zijn afstanden voor kinderen en er is een full iron afstand voor de die-hards.

 

Advertenties

Eén reactie op “Sporten op reis…triatlon in Ierland of Kent? Anyone? ;-)

  1. De Kriebel
    24 juni 2014

    Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

    Sportief Knokke-Heist zal meer dan geïnteresseerd zijn in dit bericht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: