dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Wereldruiterspelen in Caen

Eén keer ben ik Caen geweest. Twee jaar terug toen we op weg naar Quiberon ergens een plaats zochten om te overnachten. We reden met ons sleurhut de autostrade af en slechts een paar kilometer verder hadden we al prijs. Een mooi verzorgde camping met zwembad in Bénouville. Onmiddellijk vakantiegevoel.  53.10 euro betaald voor één nacht…Onmiddellijk toeristuitmelkgevoel maar we waren te welgezind om erover te vallen. (Info http://www.campinghautescoutures.com)

Caen. Voor mij zal het altijd een bijzondere stop blijven. Ik stond aan de rand van het zwembad. Mezelf aan het overtuigen om een plons te nemen of toch minstens mijn kleine teen eens in het water te steken. Ik zag de baby in het midden van het zwembad zachtjes naar verticaal naar beneden zinken. Tientallen spelende mensen groot en klein rond hem. Ik was een lange 5 meter van hem verwijderd. Hij huilde direct toen ik hem boven water uitstak. Opluchting. Il est à qui ce bébé, vroeg ik in het rond. Maar het duurde eventjes toen een paar grotere kinderen hem van me kwamen overnemen. Het was de baby van een vriendin van hun mama, zeiden ze. Haar logge lichaam lag te zonnen. ’s Avonds op het terras van de cocktailbar waren ze nog wat met hem aan het ronddollen. Ik kreeg een grote glimlach van hem cadeau. Alsof hij dankjewel wilde zeggen…

***

Caen…Locatie van de Wereldruiterspelen 23 augustus tot 7 september. Ik kreeg er deze info over binnen vandaag in mijn mailbox:

 

equifans

 

Bent u ook helemaal mee met het huidige WK België-gevoel?

Wel, met slechts een zestigtal dagen die ons scheiden van de Wereldruiterspelen én de vakantie in het verschiet, wordt het misschien tijd dat u een trip naar Caen overweegt, om er onze toppers van 23 augustus tot 7 september in niet minder dan 7 ruitersportdisciplines aan het werk te zien!  

Onze atleten zijn er alvast klaar voor en werken zeer hard om u er het mooiste van hun sport te kunnen tonen.  Bij het Endurance team bijvoorbeeld is de longlist voor Caen vandaag reeds bekend, en een aantal disciplines bereiden zich momenteel voor op de wedstrijd in Aken, de ‘generale repetitie’ bij uitstek voor Normandië.

U hebt de smaak te pakken en wilt kaarten voor de WEG? Contacteer ons en wij helpen u uw plaatsje te reserveren op de Belgische tribune! Meer informatie over de Wereldruiterspelen en het Belgian House ter plaatse vindt u op www.equifans.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 juni 2014 door in Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: