dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Voetbal kijken 10.000 meter hoog

Ghanaian football legend Joe Addo and fans enjoy live football at 10 000 metresEen berichtje om in de voetbalsfeer te blijven…

Jumbo Net van British Airways brengt voetbal op 10 000 meter 

De voetbalkoorts steeg gisteren naar ongekende hoogtes. Letterlijk, want Ghanese fans konden op 10 000 meter hoogte de belangrijke match van hun nationale elftal tegen Portugal rechstreeks bekijken. Ze vlogen van Londen naar de Ghanese hoofdstad Accra in ‘Jumbo Net’, een speciaal passagiersvliegtuig van British Airways. Het innovatieve technologiesysteem aan boord zorgde ervoor dat de passagiers geen zeven uur moesten wachten om de uitslag te horen bij aankomst in de luchthaven.

 

Het bovenste dek van de Boeing 747 werd op slag omgetoverd tot de hoogste fanclub ter wereld, met voetbalfans die de match op hun eigen WiFi-apparaten konden volgen. Als klap op de vuurpijl had British Airways voormalig kapitein van de Ghanese ploeg, Joe Addo, en oud-centrale verdediger,  John Paintsil, uitgenodigd om aan boord de match te voorzien van live commentaar. 

De ‘Jumbo Net’ is uitgerust met een Panasonic systeem dat het mogelijk maakt om live TV te streamen via satteliet,  waardoor pasagiers gratis 4 televisiekanalen kunnen bekijken op hun persoonlijke toestellen: Sport24, CNN, Euronews en BBC World News.  Dit vliegtuig is momenteel uniek binnen de vloot, maar op haar andere langeafstandsvluchten biedt British Airways ook samenvattingen van het wereldkampioenschap in Brazilië, het grandslamtoernooivan Wimbledon en Formule 1- en motorraces.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: