Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Wandelen op de Costa Diadema

Sport en reizen…het gaat steeds meer en meer hand in hand op deze reisblog 🙂

 

Nieuw schip van Costa Cruises heeft een wandelpromenade !

 costa Terrazza destra_

Op 7 november wordt de Costa Diadema gedoopt. Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises heeft een wandelpromenade van maar liefst 500 meter, met zes cabañas en twee jacuzzi’s die uitsteken boven zee.

 

De ontwerpers van de Costa Diadema hebben bij het uittekenen van hun plannen vooral rekening gehouden met de ruimte en met de openheid naar de zee. Er zijn grote split-level ruimtes die met elkaar in verbinding staan en die uitkijken op de zee. Dankzij een indrukwekkende wandelpromenade kunnen de cruisereizigers de Middellandse Zee op een heel aparte manier ervaren. De promenade is 500 lang, 5 meter breed, en loopt om het schip heen, van de achtersteven tot de boeg. Bij de bouw ervan hadden de ontwerpers duidelijk de beroemde promenades langs de Italiaanse kust voor ogen, zoals de Passeggiata dell’Imperatrice in Sanremo. Op het schip heb je dus het gevoel langs de mooie Italiaanse kust te wandelen en dat gevoel wordt nog eens versterkt door een kunstwerk van Roberto Bixio. De Riviera Ligure bestaat uit twee enorme glazen mozaïeken van de mediterrane kust.

 

Langs de promenade is het heerlijk relaxen. In zes cabanas kunnen de reizigers ontspannen, lekker uit de wind, bij een drankje of een romantisch diner met uitzicht op de ondergaande zon. Voor nog meer genot zijn er twee jacuzzi’s, hangend boven de zee, achter glas en dus beschermen tegen de wind. Verschillende bars en restaurants kijken uit op de Promenade. Dat versterkt de mediterrane sfeer aan boord.

 

Aan drankjes en lekker eten is er geen gebrek. Genieten doe je bij een fris biertje in de Birreria of bij een Italiaanse kwaliteitswijn in de Vinoteca Gran Duca di Toscana. En wat te denken van een aperitief in Bar Bollicine, een Prosecco van Italiaanse topmerken of een heerlijk diner in de Japanse Teppanyaki. Eenvoudiger maar even gezellig is het in de pizzeria en in de Gelateria Amarillo waar je geniet van de beste Italiaanse gelati. Echte fijnproevers kunnen terecht in het à la carte Club restaurant.

 

De cruises met de nieuwe Costa Diadema kunnen nu reeds worden geboekt. Op 8 november vaart het schip de haven van Savona uit voor een 8-daagse reis in het westelijke deel van de Middellandse Zee met haltes in Marseille, Palma de Mallorca, Napels en La Spezia.

 

Info: www.costacruises.be

 

Over Costa Cruises

Al 66 jaar varen de schepen van Costa Cruises over de wereldzeeën en leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid en gastronomie, waarmee ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning worden aangeboden. De vloot is de grootste van Europa en bestaat uit 14 schepen die varen onder Italiaanse vlag. Er is nog een schip besteld dat in oktober 2014 wordt geleverd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: