dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

10 tips voor een relaxte fly & drive met kinderen

Na de tien tips om een vliegreis met kinderen te overleven, hierzo tien survivaltips voor een kinderrit met de (huur)auto.

Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding én het juiste vermaak van groot belang. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s op meer dan 8.000 locaties wereldwijd, komt met 10 tips om autoritten tijdens de vakantie zonnig en gezellig te houden.

 

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf

Wacht niet tot je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt.

 2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee

Leuk een zonbestemming, maar niets is zo vervelend wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geklungel met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis 

Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Lekker fris! Desnoods nog een extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder

De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook aan een tablet-houder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen!

5. Huur een auto die groot genoeg is

We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Onze tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed!

6. Vergeet de hoofdtelefoon niet Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een hoofdtelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank. Heb je een Spotify account? Voeg dan vast de Sunny Cars Holiday Playlist toe voor de beste autovakantiehits.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord

Het kan zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kind(eren) wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. Het zijn trouwens ook perfecte afvalzakken.

8. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto

Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is ook het Premium Pakket zeker een aanrader.

9. Creëer een ‘speelzak’ voor onderweg

Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succes!

10. Ken de old-school autospelletjes 

Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), “Ik ga op reis en ik neem mee”, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.) en autobingo niet.

 

keyvis_press

 

Info: www.sunnycars.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 juli 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: