Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Verrassende duikbestemming Corsica

Corsica, niet alleen boven maar ook onder water ‘L’Ile de Beauté’

Verrassende duikbestemming Corsica

 

 

Duikliefhebbers reizen niet zelden naar verre exotische bestemmingen en daar hangt natuurlijk een stevig prijskaartje aan vast. Ook in Europa zijn er aardige duikspots maar die zijn lang niet allemaal bekend. Corsica is er daar een van.  Je reist er echter makkelijker en voordeliger naartoe, al dan niet met eigen wagen op de ferry en met je eigen vertrouwde duikmateriaal.

 

Gebundelde informatie voor duikers op Corsica vind je makkelijk op www.visit-corsica.com/en/Sports-Leisure/Sea-and-Beaches/Diving. De meeste duikcentra hebben een gunstige ligging, zoals INCANTU in de Golf van Galéria, niet ver van de ferryhaven Calvi waar onder andere ferrymaatschappij SNCM aanmeert. Het duikcentrum ligt aan de westkust van Corsica nabij het natuurreservaat Scandola. Het is een buitengewone duikspot, een van de grootste van Frankrijk, super goed uitgerust met zeven boten en een enthousiast team van duikmonitoren met grote ervaring (www.incantu.com).

 

Een ander favoriet duikcentrum is Callanque Stella du Mare. Het maakt deel uit van een driesterren hotelcomplex in de Golf van Ajaccio waar je wederom een ferryhaven vindt en SNCM aanmeert. Er zijn excursiemogelijkheden naar de onderwaterwereld rond de Iles Sanguinaires (www.plongee-en-corse.fr). In het duikcentrum Costa Verde Loisirs kun je naast duiken ook genieten van strandgenoegens, fietstochten, tochtjes met een huurboot en er zijn ook duikdopen. Het is dus een duiklocatie voor de ganse familie (www.costa-verde-loisirs.fr). Terra Plongée is een duikcentrum met een all-in formule, een verblijf ‘tout compris’ in een aardig tweesterren hotel. De duiksite Campomoro is een van de meest indrukwekkende van Corsica. Terra Plongée ligt in het zuiden van Corsica, een half uurtje verwijderd van de SNCM ferry haven Propriano. (www.terra-plongee.com).

 

07_D_Casanova

 

Nu met korting de oversteek naar Corsica maken

Een handige reispartner om naar Corsica te reizen is ferrymaatschappij SNCM. Vanuit de Zuid-Franse havens Marseille, Nice en Toulon bedient SNCM verschillende havens op Corsica en de ferry is uiteraard super handig om in de wagen al je eigen vertrouwde duikmateriaal mee te nemen. Komt daarbij dat je op vertoon van je SNCM-reisbiljet kunt genieten van een stevige korting in diverse duikcentra, waaronder in die van INCANTU.

Momenteel loopt er ook een Prima Corsa kortingsactie voor reizen tot 7 september 2014, waarbij er op ruim 155 overtochten kortingen worden gegeven van 10 tot 50 % op het basis tarief (auto/motor en hut)! Voor reizigers met een eigen caravan of motorhome gelden ook kortingen tot -50% bij vertrek vanuit Toulon of Nice. Voor meer info ga je naar je reisagent of SNCM.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: