Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Seabourn Culinaire Cruise

Oh my…beter en lekkerder dan dit kan het toch echt niet worden. Zaaaaaaaaaligggggg gewoonweg:

 

seabourn food & wine

 

Luxe cruise rederij Seabourn biedt haar gasten een culinaire cruise ervaring aan boord van de Seabourn Sojourn tijdens de 11-daagse “Best of the Riviera Food & Wine Cruise”. Gasten brengen tijdens de cruise een bezoek aan de meest spraakmakende eet- en wijnregio’s van Europa. Ze kunnen dagelijks genieten van kookdemonstraties van beroemde chef-koks, degustaties van lokale specialiteiten en gaan samen met de chef-koks boodschappen doen op de lokale markten. De culinaire reis vertrekt 30 oktober 2014 vanaf Monte Carlo en vaart, via de Franse en Italiaanse Rivièra, naar Rome.

Twee beroemde chef-koks uit de regio zijn gedurende de cruise te gast aan boord. Zij geven kookdemonstraties en stellen het menu op voor de gasten.

De Franse chef-kok Patrice Olivon is opgegroeid in de Provence en geschoold in Marseille. Hij bracht zijn Zuid-Franse keuken naar Washington DC, waar hij kookte voor de Franse ambassade, het Witte Huis en in Camp David voor speciale gelegenheden. Hij is programmadirecteur bij Culinary Arts van het prestigieuze L’Academie de Cuisine en een populaire docent en presentator.

De Italiaanse chef Alfio Longo heeft ervaring opgedaan in een aantal van de beste keukens in Italië. Longo reisde de wereld rond om verder te leren bij goede restaurants en als privé kok in New York, China en Turkije. Hij is momenteel de uitvoerend chef bij Osteria del Circo in New York, geëxploiteerd door Sirio Maccioni’s Le Cirque International group.

De gasten kunnen ook optioneel eet- en wijnexcursies doen in Marseille, St. Tropez en Ajaccio in Frankrijk, Santa Margherita Ligure, Messina (Taormina) en Sorrento in Italië en in Valletta op Malta. Daarnaast is er een overnachting in Livorno en twee volle dagen om  Florence, Pisa, Lucca en de culinaire hoogtepunten van Toscane te ontdekken.

De “Best of the Riviera Food & Wine Cruise” wordt aangekleed met culinaire activiteiten zoals ‘Winkelen met de chef-kok’ op lokale markten in Marseille (Frankrijk), Livorno en Messina, (Italië) en een gala diner.

Seabourn biedt gerechten en gastronomische diner ervaringen, vergelijkbaar met de beste restaurants ter wereld. Een panel van vooraanstaande culinaire experts, samengesteld door de redactie van Saveur magazine, hebben Seabourn bekroond tot “Beste Culinaire Cruise Line” in het tijdschrift Culinaire Travel Awards 2013. Het team van zeer getalenteerde chef-koks van de rederij bereidt gastronomische gerechten met verse, seizoensgebonden ingrediënten.

# # #

Voor reserveringen kan er contact opgenomen worden met een reisagent of met Seabourn via de website www.seabourn.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 4 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: