Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Ierland…in het land van de herfstfestivals

Hupla…we hebben nog eens nieuws uit Ierland:

 

IN HET LAND VAN DE HERFSTFESTIVALS

 

Als in België en in andere Europese landen de zomerfestivals op hun einde lopen, gaat men in Ierland rustig door met feestvieren. De Ieren weten van geen ophouden en de zomer wordt verlengd met talloze herfstfestivals.

 

Vooral Dublin is een festivalstad. In de Ierse hoofdstad gaat de muzikale zomer haast ongemerkt over in de muzikale herfst. Er is veel meer dan muziek, zeker in Dublin dat sinds een paar jaar de status van UNESCO Literatuurstad heeft verworven. Vandaar het Sea Book Festival (12-14 september) in Dun Laoghaire, even ten zuiden van de stad. Het is een ontmoetingsplaats van bekende auteurs en nieuw talent, met veel lezingen en workshops.

Muziekliefhebbers reserveren het weekend van 2-4 oktober voor het Hard Working Class Heroes Festival. Er nemen 100 bands en muzikanten aan deel, rock legenden en talent-in-wording. Veel muziek en vooral veel drank en craic (plezier) is er tijdens het Dublin’s Dockland’s Oktoberfest (18 september-5 oktober).

 

Eén groot feest, van oesters tot jazz !

Van 23 tot 26 oktober vindt in Cork het fantastische Guinness Jazz Festival plaats. Het herfstevenement geniet wereldwijde bekendheid omwille van de beroemde performers en de fantastische sfeer. Het bijwonen van concerten en workshops kan afgewisseld worden met excursies want Cork, de stad met de twee kathedralen en het moderne Opera House, is een ideale uitvalsbasis om de zuidkust van Ierland te ontdekken.

 

Al voor de 60ste keer wordt vanaf vrijdag 26 september het Galway International Oyster en Seafood Festival georganiseerd. De gigantische happening kun je het best omschrijven als ‘een ultieme gourmet ervaring’, een festijn van geuren en smaken waarvan circa 20.000 mensen genieten. Er staat van alles op het programma zoals een Oyster Opening Championship en er is zelfs een Seafood Trail, langs bars en restaurants. Uiteraard ontbreekt het muzikale luik niet waardoor de ganse stad in een unieke sfeer wordt gedompeld. Net als Cork is ook Galway een fantastische plek om te verblijven. De stad is rijk aan historische monumenten en je kunt van hieruit Ireland’s Wild Atlantic Way verkennen, een onvergetelijk reisavontuur.

 

Culinair en leuk zijn ook de ingrediënten van de Belfast Restaurant Week 2014. De smaakvolle feestelijkheden vinden plaats van 4 tot 11 oktober in diverse bekende restaurants, verspreid over de stad. Geniet van de herfst in Belfast dat steeds meer reizigers ontdekken en van waaruit je makkelijk Noord-Ierland kunt verkennen.

ierland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: