dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Polynesische gastronomie: reizen zonder calorieën tellen

Op reis gaan en onbezorgd genieten van een lekkere, lichte en gezonde keuken zonder je om calorieën te bekommeren: Tahiti en zijn eilanden zijn er de perfecte bestemming voor. Het lekkerste van de tropische natuur – vis, zeevruchten en fruit – wordt er origineel gecombineerd met plaatselijke geteelde vanille, wijn en Franse culinaire klassiekers. Het resultaat zijn copieuze schotels die bovendien een plezier voor het oog zijn.

 

Vis en zeevruchten

Carpaccio van korori (de Polynesische variant van Sint-Jacobsvrucht), gepocheerde mahi mahi, tartaar van papegaaifilet (de vis!), langoest op de grill, tonijn gemarineerd in limoensap of kokosmelk, gebakken vis in een slaatje: doen deze gerechten je al watertanden, de menukaart zal je op reis nooit ontgoochelen. Is kiezen onmogelijk, de befaamde Trilogie Polynésienne combineert vis op drie manieren: als sashimi, tartaar én poisson cru.

 

Fruit

Dat kokosnoten spontaan uit palmbomen vallen gebeurt niet enkel in stripverhalen. Op Tahiti en haar eilanden is het dagelijkse kost en de witte vrucht vormt vers of geroosterd een origineel aperitiefhapje. Ananas, pompelmoes, papaja, groene, rode of gele bananen, litchi’s en mango’s vormen een origineel sapje voor bij het ontbijt of in de cocktail. Gepresenteerd op een gevlochten palmblad zijn ze een lekker en gezond dessertbuffet waar je naar believen mag van smullen. Origineel is de combinatie met een bolletje ijs geparfumeerd met de nationale bloem, de zoetgeurende tiaré.

 fruit

Vanille

De vulkanische eilanden zijn de perfecte voedingsbodem voor vanilleplantages. De vanilla tahitensis is met zijn unieke smaak wereldwijd gegeerd en wordt door topchefs geroemd als het zwarte goud. Vanille vind je in de Frans-Polynesische keuken behalve in desserts ook in originele combinaties zoals in saus bij visgerechten of met olijfolie op carpaccio.

 

Wijn

Gedijen wijnranken best op een kalkbodem, de druiven op het domein van Dominique Auroy op het atol Rangiroa worden gevoed door een koraalbodem in combinatie met mineraalrijk lagunewater. Het resultaat is onder meer – de naam lag voor de hand- de Blanc de Corail.

Advertenties

Eén reactie op “Polynesische gastronomie: reizen zonder calorieën tellen

  1. Yves bnb
    5 september 2014

    Schrijf me maar in om te gaan 🙂 We eten graag lekker en gaan graag naar exotische eilanden. Wel houden we rekening met het aantal vluchturen, want ons Andresje is nog maar 3 jaar. Hoe lang is het trouwens vliegen naar Tahiti?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: