dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

De Caraïben op zijn SeaDream’s en cruise spotten in Oostende

Leuk nieuws voor de cruise-spotters:

SeaDream I vertrekt op 16 augustus 2014 voor 13 nachten (2 in St. Petersburg) en komt terug aan in Oostende

op 29 augustus. 

 

Waar je dit najaar heen kan varen, lees je onderaan de Caraïbische SeaDream foto …

De Caraïben op zijn SeaDream’s

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eén van de geneugten van SeaDream’s mega-jachten, is de wendbaarheid en toegang tot kleine jachthavens. Van november 2014 tot en met april 2015 vaart SeaDream voor een “get-away-from-it-all” naar de meest intieme Caraïbische jachthavens. Weg van de drukte, vind je er nog ongerepte, rustige stranden. Anegada, Britse Maagdeneilanden: is in tegenstelling tot de andere BVIs een laag koraalatol 17,7 km lang. De bomen op Anegada zijn dubbel zo hoog dan de hoogte van het eiland (28m boven zeespiegel)! Navigeren tussen de omliggende koraalriffen is lastig, maar eens zo overweldigend om er te snorkelen. Bequia, de Grenadines: is het noordelijkste van de Grenadines, slechts 11 km², bezaaid met rustige lagunes, riffen en uitgestrekte gouden stranden. SeaDream gooit anker in Port Elizabeth en biedt een uitstapje aan naar het naburige eiland Mustique. Mayreau, de Grenadines: is één van de SeaDream “Champagne & Caviar Splash” bestemmingen. Dit bijzondere eiland is het kleinste van de bewoonde Grenadines Eilanden en heeft twee prachtige stranden. Union Island, de Grenadines: is het meest zuidelijke eiland van de Grenadinen en kreeg de bijnaam ‘Tahiti van de Antillen’ door het vulkanische silhouet. Happy Island, één van de vele restaurants en bars, is een kunstmatig, handgemaakt eiland met een bar in het midden van Clifton haven. Een aanrader! De Mount Taboi torent 999 meter boven de zeespiegel uit en is de hoogste piek op Union Island. De Tobago Cays zijn een groep van kleine onbewoonde eilanden omgeven door riffen vol zeeschildpadden. Grenada: door het gematigde tropische klimaat gedeien muskaatnoten en specerijen zoals cacao, foelie, kruidnagel, vanille, kaneel en gember er zeer goed. Canouan, de Grenadines: is een klein eiland (5,6 op 2 km) in de Grenadines dat behoort tot St Vincent en telt amper 1200 bewoners en heeft een mooi Golf Resort. Norman Island, Britse Maagdeneilanden: ligt aan de zuidpunt van de Britse Maagdeneilanden. Het eiland is onbewoond en prive-eigendom van dr. Henry Jarecki. “De Bocht” biedt een van de meest beschermde ankerplaatsen in de omgeving en de befaamde Piraten Bocht Bar. Dominica (de Natuur Isle): SeaDream dokt naast de unieke houten pier of gaat voor anker in Prince Rupert Bay. De Indian River, tunnel van flora en fauna, met een houten roeiboten is een must. Vieques, Puerto Rico: is een onderdeel van Puerto Rico (USCW), met sterke invloeden van 400 jaar Spaanse aanwezigheid. De stranden staan bekend als de beste in het Caraïbisch gebied. Een bezoek ’s avonds via een oude schoolbus (de enige op het eiland) aan de “fluoriscerende” Bio Bay is uniek.  Culebrita, Puerto Rico: is een paradijs voor natuurliefhebbers en een deel van een Wildlife Refuge, op slechts 1,6 km ten oosten van het eiland Culebra. Er staat enkel een verlaten vuurtoren hoog op de heuvel! Voor de wandelaars is het de moeite waard om te genieten van het uitzicht over de omgeving. De stranden zijn nestplaatsen voor zeeschildpadden. Terre-deHaut, Iles des Saintes, Guadeloupe: is een deel van de Iles des Saintes groep eilanden en één van de meest pittoreske in het hele Caraïbische gebied. Geniet van het uitzicht van het zustereiland, Ilet een Cabrit, het belangrijkste eiland van Guadeloupe en de vulkanische La Soufrière-berg (1466 m hoog).

 ********************************************************************************************************************************

nieuwe macbooks aug

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 8 augustus 2014 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: