dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

British Airways vluchtsimulatoren KIJK ZEKER NAAR ‘T FILMPJE

British Airways breekt record met 18 vluchtsimulatoren

British Airways neemt een spiksplinternieuwe Airbus A320-vluchtsimulator in gebruik, die instructeurs de mogelijkheid biedt om via hun iPad de volledige trainingsvlucht van cadetten en piloten te volgen en te sturen. Met dit nieuwe exemplaar, beschikt de Britse luchtvaartmaatschappij nu in totaal over 18 simulatoren, een record. Ter gelegenheid van de ingebruikname van dit nieuwe exemplaar, gunt British Airways iedereen een blik in haar collectie van historische foto’s over vluchtsimulatoren en pilotentrainingen. De oudste afbeeldingen dateren uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw.

De nieuwste aanwinst zal worden gebruikt door alle nieuwe piloten in opleiding, evenals door piloten op het Europese & Britse netwerk voor hun trainingen, aangezien Airbus A320-modellen voornamelijk worden ingezet op vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk en bij uitbreiding binnen Europa. Zie de nieuwe A320-simulator in actie via deze video.

Investeringen in veiligheid

Kapitein David Thomas, Head Flight Technical & Training bij British Airways, is enthousiast: “Wij zijn erg trots onze piloten te kunnen trainen met de meest geavanceerde technologie ter wereld. British Airways heeft een lange historie als het gaat om het trainen van piloten met behulp van vluchtsimulatoren. De afgelopen decennia zijn deze simulatoren veel geavanceerder geworden en dankzij nieuwe machines zoals deze A320-simulator blijft British Airways passagiers de beste vliegveiligheid bieden.”

 

De aankoop van de nieuwe simulator maakt deel uit van de grote investeringsronde ter waarde van 5 miljard pond (6,3 miljard euro) in nieuwe A320’s, A380’s, 787’s en 777-300’s door British Airways.

 

 

 

British Airways - Flight Simulator 2

 British Airways - Flight Simulator 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: