dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Blankenberge, Blankenberge, magnifieke stad…

Ikzelf , alhoewel geboren en getogen in Knokke-Heist, ben nogal zeer grote fan van Blankenberge. Ik ben blijkbaar niet alleen, blijkt uit onderstaand bericht.

“Blankenberge snelste groeier aan kust

Geen enkele kuststad trok in juli zo veel extra toeristen aan als Blankenberge. Uit cijfers van Booking.com, de marktleider voor de reservering van overnachtingen blijkt dat in de eerste zomermaand 10% meer toeristen dan vorig jaar de badstad als vakantiebestemming kozen. Blankenberge is daarmee de op een na populairste kuststad.

De inspanningen van het stadsbestuur om Blankenberge op de kaart te zetten als kwaliteitsvolle vakantiebestemming lijken dus vruchten af te werpen. Er wordt niet enkel ingezet op promotie en marketing van de badstad, maar ook op het inhoudelijk versterken van het cultuur- en evenementenaanbod, en op het aankleden van het openbaar domein.

“Daarbij is de aanwezigheid van Blankenberge in de media niet onbelangrijk”, zegt schepen voor Cultuur & Media Philip Konings (Open Vld), die verwijst naar publiekstrekkers als ‘Zomerhit’ van Radio 2 en ‘Tien om tegen de sterren op te zien’ van VTM. Dit laatste evenement lokte vorige maandag  twaalfduizend mensen naar Blankenberge.

Maar Blankenberge heeft veel meer te bieden dan het ‘Vlaams hitgeweld’. We noemen maar het cultuur- en theateraanbod, initiatieven als de ‘zomerse ‘beeldenwandeling’, film op het strand, vurig straattheater en vuurwerk. Ook op het vlak van gastronomie telt de badstad ettelijke toprestaurants, onder meer in de omgeving van de mondaine jachthaven. Tenslotte zet Blankenberge volop in op erfgoedbeleving. Het Belle Epoque Centrum is de uitvalsbasis voor talrijke thematische gidsbeurten die het architecturale en maritieme verleden van de badstad vertellen.”

cbek_totz en toerisme

foto met dank aan http://www.krantvanblankenberge.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 augustus 2014 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: