dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Uitbreiding Golf Ter Hille in Koksijde voltooid

golf

 

Badplaats Koksijde-Oostduinkerke heeft naast zee, strand en garnaalvissers ook voor de doelgroep golfers veel te bieden. De golfcourse Golf Ter Hille in Koksijde is onlangs uitgebreid met een volwaardige 18-holes golf course, genaamd Langeleedcourse (hcp minstens 35). Beginners kunnen zich nog altijd uitleven op de 9-holes Hazebeekcourse (hcp minstens 45).

 

Aan de opening in juni jl. van long course Langeleed en van het clubhuis gaat een lange en boeiende geschiedenis vooraf. Het waren Engelsen die in 1922 een terrein van 100 ha kochten om een golfbaan te bouwen in de prachtige duinen bij het strand. Van dat project kwam evenwel niets terecht en op die terreinen ontstond een villawijk.

Golf ter Hille verrees uiteindelijk op de gronden van Hof ter Hille dat toebehoorde aan de beroemde Duinenabdij waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen. Ook de Duivelsput die zich nu nog op het domein van Golf ter Hille bevindt stamt uit die tijd. Het was een diepe veenput, sinds eeuwen bekend in allerlei volksverhalen en legendes. Hole 18 ligt er precies naast en kreeg de passende naam Devil’s Hole.

 

 

Integratie in een historische en een natuurlijke omgeving

Wat Golf Ter Hille zo bijzonder maakt is de inbedding in een schitterende natuurlijke omgeving (tussen kuststrook met duinen en achterland met polders) en de historische, archeologische context van de site. Het ontwerp van de golfbaan is in perfect evenwicht met het landschap en voormalige constructies werden in het ontwerp geïntegreerd, zoals een leegstaande hoeve. Ander belangrijk kenmerk van het golfterrein is de link met andere actieve recreatie. Zo is het terrein vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

 

 

Iedereen welkom

Golf Ter Hille is allesbehalve een exclusief golfterrein, integendeel, iedereen is welkom, toeristen en de lokale bevolking, beginners en gevorderden. De golfacademie omvat de driving range, een putting green, een oefenbunker en een chipping green. De driving range telt 25 afslagplaatsen waarvan 13 overdekt. De wereldwijd bekende golf course architect Jeremy Pern zorgde voor het ontwerp van dit alles.

De short course (Hazebeekcourse) is een oefengolfbaan van negen holes met telkens vier afslagplaatsen. Voor long hitters zijn er voldoende waterhindernissen. Vereiste handicap: 45.

De championship course, omgedoopt tot Langeleedcourse, telt 18 holes. Vereiste handicap: 35

Het clubhuis is het kloppende hart van Golf Ter Hille. Op het naar het zuiden gerichte terras is het heerlijk om iets te eten of te drinken. Er is ook een leslokaal, een vergaderruimte, een golf shop, een ondergrondse parking voor golf buggies, een lokaal voor MICE-activiteiten en in een tweede gebouw zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig.

 

Leuke weetjes

Investering: 20 miljoen euro – voor de aanleg van Golf Ter Hille werd 1,3 miljoen m3 grond vervoerd – 906 sprinklers zorgen voor de beregening – 1660 nieuwe bomen en 22.701 vijverplanten werden aangeplant – in de nursery green worden nieuwe grassoorten gekweekt – onderhoud door 10 voltijdse werkkrachten – in 2013 werden 1,4 miljoen ballen afgeslagen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 augustus 2014 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: