dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Vakantie op een (onbewoond) eiland

Vakantie op een (onbewoond) eiland, het spreekt tot de verbeelding, zeker als je zowat helemaal alleen op een eiland kan vertoeven. Belvilla verhuurt maar liefst zevenhonderd vakantiewoningen op een eiland en je kunt nog kiezen ook, van een eiland met naam tot een klein en vrijwel onbewoond eiland. Een woning aan het strand of in de bergen, ver weg van alles en iedereen….

 

Een eiland straalt een aparte sfeer uit, het moeilijk te omschrijven ‘eilandgevoel’, dat in combinatie met vakantie nog intenser wordt. Het verblijf op een eiland betekent ook genieten van de rust en de stilte, zeker ’s avonds als de bezoekende toeristen terug naar het vasteland zijn vertrokken. Dat heb je bijvoorbeeld op het super toeristische Ischia (Campanië/Italië) en op Isola Superiore Pescatore in Lago Maggiore waar je op het einde van de dag achterblijft met slechts een handvol andere toeristen/eilandbewoners…

Isola Superiore Pescatore is maar 350 op 100 meter groot en je komt er met de boot vanuit Stresa, een overzet van vijftien minuten. Er wonen maar 50 mensen op het eiland die leven van visvangst en toerisme. Er rijden geen auto’s en er zijn twee kleine stranden. De vakantiewoning Casa Lamberti dei Pescatori bestaat uit drie appartementen met uitzicht over het meer. Je kunt de woning als geheel huren voor tien personen of in delen voor drie of vier personen. De vriendelijke eigenaar helpt graag bij de organisatie van excursies (huiscodes IT-28838-01, IT-28838-02, IT-28838-03 en IT-28838-123).

 

Belvilla heeft op het eiland Sicilië meerdere vakantiewoningen. Het vrijstaande vakantiehuis La Casa della Contessa (‘het huis van de gravin’) voor zes personen in Santa Marina Salina is het neusje van de zalm. Je beleeft er een droomvakantie, weg van de rumoerige wereld, zonder televisie, omringd door het groen en de zingende krekels en vooral met een onvergetelijk uitzicht op de azuurblauwe zee. Salina is een van de Eolische eilanden die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed (huiscode IT-98050-04).

 

Dichter bij huis in het Nederlandse Overijssel is het goed toeven in een Fins houten huis gelegen op een ‘onbewoond’ eiland van 5000m2. Je kan er alleen maar komen met een roeiboot, al valt de afstand reuze mee, want je hoeft slechts 25 meter te overbruggen. Het eilandje ligt midden in een grote visvijver.

 

Alle bekende toeristische eilanden zitten in het aanbod zoals Corsica, Sardinië, Sicilië, Ibiza, de Canarische Eilanden, Mallorca, Elba en de eilanden voor de kust van Kroatië. Ook woningen op minder bekende of zelfs zo goed als onbewoonde eilanden vind je bij Belvilla. Daarenboven kun je ook nog een heel bijzondere vakantiewoning huren zoals een watermolen in Brabant (4 personen, huiscode BE-3300-01)) of een boomhut Cabane du Reveur op Corsica (2 personen, huiscode FR-20117-02). Of wat denk je van een heus Siciliaans kasteel met kasteelappartement Falco al Mare (10 personen, huiscode IT-93011-01)?

 

belvilla

 

Met Belvilla worden vakantiegangers echte eilandbewoners, op een klein, onbekend eiland of op grote eilanden met naam, ver weg van alles of dichtbij de gezellige vakantiedrukte. Er is keuze uit bijna 700 vakantiewoningen op een eiland. Het aanbod van de Belvilla vakantiewoningen op een eiland vind je snel en makkelijk via de themapagina www.belvilla.be/vakantiehuis-eiland.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: