Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Vissen in Gambia

gambia

 

’t Is een keer iets anders dan vissen in het meer van de Preztjes in Achouffe:

 

GROOTSE WEDSTRIJD VOOR VISSERS IN GAMBIA, 12-15 november 2014

 

Om deel te nemen aan een visserswedstrijd in een betoverende exotische omgeving moet je komende november naar Gambia op reis. In het mooiste kleine land van Afrika wordt dan een zee- een rivierwedstrijd georganiseerd, een vierdaagse internationale competitie.

 

Gambia ligt in West-Afrika, aan de Atlantische Oceaan. Het kleine land wordt doorkruist door de Gambia rivier. Door de ligging aan de oceaan en door het visrijke stroomgebied van de Gambia rivier is Gambia een top reisbestemming voor fervente liefhebbers van de visserssport. Met de organisatie van de Sea & River-creek Boat Fishing Competition wil de Toeristische dienst van Gambia de status van reisbestemming voor vissers wereldwijd promoten.

In maart van dit jaar vond er al een competitie plaats waarvan 25 deelnemers uit Europa afkomstig waren. Van 12 tem 15 november 2014 worden nog meer vissers uit Europa verwacht gezien de aard van de wedstrijd die georganiseerd wordt op vier locaties, zowel op zee als op de rivier. Hiervoor worden twintig fiber boten ingezet van waarop twee vissers kunnen hengelen. Gambia is bij vissers vooral bekend om de Tarpon, een van de mooiste en meest spectaculaire vissen om te vangen.

Info over de wedstrijd en contactpunt voor inschrijvingen: info@gtboard.gm of Bernard@fishthegambia.com

De deelname aan de wedstrijd kost 170€ per dag. Inbegrepen is kost voor de boot, vis-aas, transport van en naar hotel, water en eten aan boord, prijzenpot en ceremonie voor winnaars inclusief diner.

 

 

In Samenwerking met Tour Operator Travelworld is er een speciaal pakket gemaakt inclusief vluchten met Brussels Airlines en 5 nachten:

  • Het viersterrenhotel Lemon Creek: 899€ p.p.
  • Het driesterrenhotel Sunset Beach: 919€ p.p.
  • Het viersterrenhotel Ocean Bay: 939€ p.p.

De prijzen zijn per persoon, voor 5 nachten op basis van een dubbele standaardkamer in het gekozen hotel inclusief ontbijt. De prijzen omvatten ook de vluchten h&t met Brussels Airlines in economy klasse, onthaal op de luchthaven, Transfers van en naar het hotel, een verzorgde documentatiemap, assistentie door de lokale Travelworld vertegenwoordiger tijdens uw gans verblijf, een Travelworld toilettas (1 per kamer), internationale luchthaventaksen en 24/24 assistentie op het Travelworld noodnummer.) Meer informatie over bovenstaande promoties vind je op www.travelworld.be

De hengelwedstrijd zelf moet apart geboekt en betaald worden.

 

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Gambia bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige reisbestemming, op minder dan zes uur vliegen van Brussel. Gambia is een unieke Afrikaanse ervaring.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: