dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Win een trip naar alle Scandinavische hoofdsteden met SAS

 

SAS

 

Een reis naar Stockholm, Kopenhagen en Oslo winnen? Het kan. Het enige wat je ervoor moet doen is een zo origineel mogelijke foto doorsturen waarin je laat zien dat je kan vliegen en je maakt kans om een unieke driedubbele citytrip te winnen. De winnaar reist bovendien in stijl: premium cabin, SAS plus (incl. toegang luxe airport lounges, maaltijden inclusief, fast track security), city cards voor sightseeing en hotelovernachtingen. Uiteraard voor twee personen.

Let wel…je moet bij het inzenden van je foto de hashtag #icanflysas gebruiken.

De meest recente inzendingen zijn te zien op www.facebook.com/sas of volg #icanflysas

Twitter: @SAS

Instragram: http//instagram.com/flysas

 

Wij wachten nog op jouw inzending…De competitie loopt nog tot 17 september, dus nu is het moment om te kijken of er nog iets tussen je vakantiefoto’s zit.

 

**********************************************************************************************************************************************

 

En om je al beetje warm te maken…serveren we hier nog drie redenen waarom ook jij dit najaar op shoppingtrip naar Scandinavië moet.

Wie Scandinavië zegt, denkt spontaan aan interieur en design. Maar shoppen in de Scandinavische hoofdsteden is veel meer dan dat. Zo huisvest Kopenhagen de langste shoppingstraat van heel Europa en blijven in Oslo de shoppingcentra langer open dan in de meeste andere West-Europese steden. Shoppen in Stockholm staat dan weer gelijk aan snuisteren in designboetieks en kunstateliers. Wie nu boekt bij Scandinavian Airlines kan dit najaar voor amper 100 euro rechtstreeks van Brussel naar Stockholm, voor 112 euro naar Oslo en 113 euro naar Kopenhagen. Meer info en boeken: www.flysas.be

De Scandinavische hoofdsteden staan bij de Belgische toerist vaak geboekstaafd als dure bestemmingen. Vandaar dat ze meestal onderaan het lijstje belanden wanneer men een shoppingtrip plant, ten voordele van populaire shoppingsteden als Londen, Parijs of Amsterdam. Nochtans bezitten de Scandinaviërs een aantal troeven die men nergens anders terugvindt. Wij lijsten ze graag voor u op.

Langste shoppingstraat van Europa

Kopenhagen is een echt shoppingwalhalla, met een aantal gigantische shoppingcentra. De twee grootste bevinden zich in Strøget, de langste shoppingstraat van heel Europa: Det Ny Illum en Magasin du Nord. Het jongere publiek kan terecht in het Frederiksberg shoppingcenter. Naast de grote centra vind je in Strøget ook de grotere designer brands à la Louis Vuitton, Gucci of Chanel, maar evengoed kleinere boetieks met lokale merken. Uiteraard mag ook de grootste H&M van heel Scandinavië niet ontbreken op Strøget.

Late night shopping

Door haar noordelijke ligging is Oslo gedurende wintermaanden vaak gehuld in duisternis. Niet voor niets dat de Noren shoppen tot één van hun lievelingsbezigheden rekenen. Winkels in Oslo zijn dan ook langer open dan in de meeste andere Scandinavische steden. Door de week sluiten de winkels meestal pas om 20u en op zaterdag om 18u. Op donderdag zijn er vaak speciale shoppingavonden, waarop winkels nog langer openblijven. Bovendien gaan winkels al om 9u open, wat dan weer vroeger is dan in de meeste andere Europese steden. Iets wat niet mag ontbreken op je shoppinglijstje zijn Noorse sweaters. De bekendste adressen zijn Husfliden, Dale of Norway en de Oslo Sweater shop.

Wachtkamer van grote designers

Stockholm is zonder meer dé creatieve hotspot van Scandinavië. Heel wat merken waar de hipsters uit Londen en New York maar al te graag mee dwepen op feestjes hebben hun oorsprong in Stockholm. ACNE, Hope en V Avenue Shoe Repair zeggen jou vandaag misschien nog niets, maar hebben binnen enkele jaren wellicht een even grote naamsbekendheid als Filippa K, eveneens met roots in Stockholm. Daarnaast is Stockholm een aaneenschakeling van trendy boetieks die vaak een crossover zijn van een kledingzaak, interieurwinkel en bar. Een voorbeeld hiervan is Grandpa, dat volgepropt staat met vintage spulletjes uit de jaren ’50.

Boek nu je Scandinavian shoppingtrip vanaf 100 euro/pp

Wie nu boekt bij Scandinavian Airlines kan genieten van de laagste tarieven voor dit najaar. Een retourticket Stockholm kan al vanaf 100 euro, Oslo vanaf 112 euro en Kopenhagen vanaf 113 euro, rechtstreeks vanuit Brussel. Inbegrepen in de prijs zijn 23kg ingecheckte bagage, koffie of thee en een krant. SAS heeft dagelijks rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar de drie Scandinavische hoofdsteden. Boeken kan via www.flysas.be

Over SAS Scandinavian Airlines: SAS is de leidende Scandinavische luchtvaartmaatschappij met dagelijkse vluchten naar bestemmingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. SAS is lid van Star Alliance (www.staralliance.com) en biedt samen met de 27 partners meer dan 1300 bestemmingen wereldwijd in 195 landen. Meer informatie op www.flysas.be

 

 

Advertenties

Eén reactie op “Win een trip naar alle Scandinavische hoofdsteden met SAS

  1. De Kriebel
    27 augustus 2014

    Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

    wegens ongelooflijk succes op mijn reisblog (gisteren record aantal hits gebroken!) deel ik deze graag ook hier nog eens…Scandinavië baby yeah!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: