Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Najaar in Oman zonder herfst…

أ.دار-الاوبرا-السلطانية-300x200Zelf nog nooit geweest ik kan dus alleen maar second hand schrijven hier…reacties en impressies welkom.

 

NAJAARSVAKANTIE IN OMAN ZONDER HERFST !

 

Als over enkele weken de herfst weer om de hoek komt kijken dan blijft het in Oman heerlijk zomeren. Het is de ideale tijd om naar het sultanaat op reis te gaan en er een fantastische herfstvakantie te beleven, mét zon en aangename temperaturen.

 

Stel je voor, een vakantie in oktober of november bij een fantastische 30 graden overdag en bij een deugddoende 20 graden ’s nachts. Het is in het sultanaat Oman dat je zoiets kunt beleven.

 

Kiezen voor Oman als reisbestemming tijdens de herfst doe je om meerdere redenen. Het is een veilige bestemming, een oase van rust in het Midden-Oosten. Men weet er ook hoe de toeristen te ontvangen, met open armen en gastvrijheid, met een toeristische infrastructuur die beantwoordt aan de internationale standaard. De hotels zijn steengoed en hebben een vermaardheid verworven omwille van de perfecte service. Met andere woorden, in Oman worden de toeristen in de watten gelegd.

 

Excursies bij de vleet

Wat is er te zien en beleven? Het aanbod toeristische bezienswaardigheden is enorm, een schitterende mix van natuurschoon en historische monumenten. Stel dat je verblijft aan zee, in een van de luxe resorts langs de witte zandstranden. Er is een brede waaier aan excursiemogelijkheden, op zee en langs de kust. Snorkelend of duikend ontdek je de onderwaterwereld van Oman of je reist naar de hoofdstad Muscat met zijn levendige souk en zijn musea of naar Nizwa waar machtige forten getuigen van het roemrijke verleden van het sultanaat.

Het binnenland van Oman verrast misschien nog het meest want tijdens uitstappen vanuit je hotel merk je de grote variëteit van het landschap. Oman is veel meer dan een eentonige woestijn want er zijn indrukwekkende bergmassieven, groene valleien en stille oases. Ook een kennismaking met de Bedoeïenen bevolking is ronduit fascinerend.

 

Avontuur voor kinderen!

Oman tijdens de herfstvakantie, ook voor de kinderen die maar al te graag het avontuur uit hun dromen willen beleven, in de Wahiba woestijn, in oude bergdorpjes, op de kleurrijke geitenmarkt in Nizwa. Tijdens het najaar kun je in Oman ook dolfijnen spotten of schildpadden die aan land komen om eieren te leggen en je kunt met een 4×4 de wadi’s doorkruisen. Dat is puur avontuur!

 

Veilig en makkelijk

Op reis naar Oman tijdens de herfst ! Dat gaat o zo makkelijk met talloze vluchten en nog meer handige reispakketten die door diverse reisorganisatoren worden aangeboden. Na circa 8 uur vliegen en met 3 uur tijdsverschil bereik je de wonderbare wereld van Oman die je tijdens het najaar, tijdens de herfstvakantie allesbehalve als de herfst ervaart. Geen koude, geen striemende regen, geen stormachtige wind, geen kille vochtigheid maar zon en warmte als belangrijkste ingrediënten van een super najaar vakantie.

 

 

Info: www.visitoman.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 augustus 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: