Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Paardrijden op Corsica

Ik kreeg een berichtje binnen om bij weg te kwijlen…

Paardrijden op Corsica, een sublieme ervaring!

 

Marseille, 1 september 2014. Voor liefhebbers van paardrijden biedt Corsica veel mogelijkheden. Alles kan, zoals een heerlijke rit op het strand, door de aanrollende golven of door het bergachtige binnenland.

 

Het najaar leent zich uitstekend voor het paardrijden want Corsica kent een lange nazomer en daarenboven reis je in die periode met SNCM prijsgunstig naar l’Ile de Beauté. Voeg daarbij dat je in sommige maneges, ranches en ruitercentra, partners van SNCM, extra kortingen kunt krijgen.

 

In september en oktober is Corsica, dankzij de herfstkleuren, op zijn mooist. De temperatuur is aardig zacht en de zon laat het zelden afweten. Wie van rust en stilte houdt hoeft niet te vrezen voor toeristische drukte want de ‘grote vakantie toeristen’ hebben dan al lang het eiland verlaten.

Wie op Corsica wil paardrijden wordt geconfronteerd met wat ze in het Frans zo mooi omschrijven als l’embarras du choix, d.w.z. er is keuzemogelijkheid te over. Heel leuke gebieden om te rijden zijn de groene heuvels van de Castagniccia, genoemd naar de uitgestrekte kastanjebossen daar, het dal van de rivier Tavignano en de Désert des Agriates waar ervaren ruiters zich kunnen uitleven in het woeste berglandschap. Langs de kust zijn vooral de stranden van Oost-Corsica en de witte kliffen nabij Bonifacio geliefde bestemmingen voor liefhebbers van paardrijden.

 

Net als voor tal van andere sporten is er op Corsica ook een zeer degelijke infrastructuur voor het ‘tourisme équestre’. Er is een groot aanbod van georganiseerde trektochten, er zijn goed uitgeruste ranches en maneges, degelijke overnachtingsmogelijkheden in fermes-auberges, verspreid over het ganse eiland. Op basis van de ervaring en de rijkunst worden programma’s à la carte samengesteld en er kan overal een beroep worden gedaan op deskundige lesgevers en begeleiders.

 

Reis je met SNCM naar Corsica (vanuit Zuid-Frankrijk naar diverse havens) dan krijg je op vertoon van een geldig SNCM-biljet een korting van 10 tot 30 % bij volgende partners van de ferrymaatschappij:

 

  • Fior di Lezza is een Centre Equestre in de Vallei van Ortolu, in de buurt van Sartène. Er zijn talloze excursiemogelijkheden te paard voor groot en klein, beginners en gevorderden (www.fiordilezza.com ).
  • U Niolu A Cavallu is een prachtige ranch midden de bossen van Valduniellu, omringd door de hoogste bergen van Corsica. De excursies te paard leiden de bezoekers naar de allermooiste hoekjes van het eiland (www.ranchunioluacavallu.fr ).

 

Noteer ook dat SNCM regelmatig uitpakt met aantrekkelijke promotietarieven zoals de aanbieding voor de komende maand september op de lijn Toulon- Bastia – Toulon, prijsvoorbeeld all-in h/t, vanaf € 310 voor 2 personen in een binnenhut met wc, douche, lavabo + Peugeot Partner.

 

Over SNCM

De Société Nationale Maritime Corse Méditerranée, kortweg SNCM, is een Franse ferrymaatschappij, in 2005 geprivatiseerd, die opereert op 22 routes in de Middellandse Zee. Van het Franse vasteland, de havens Nice, Toulon en Marseille, vaart SNCM richting Corsica, Sardinië (Porto Torres), Algerije (Algiers, Oran, Skikda, Bejaia), Tunesië (Tunis). SNCM is de aangewezen partner voor reizen naar Corsica, richting Ile Rousse, Calvi, Bastia, Ajaccio, Propriano en Porto Vecchio. De maatschappij opereert met negen schepen, cruiseferries, zoals de Danielle Casanova en Jean Nicoli, en traditionele carferries. Daarnaast is SNCM ook nog een ferry broker wat zoveel betekent dat zij ook overtochten boeken van andere ferrymaatschappijen, zoals La Meridionale, Viking Line, Brittanny Ferries, DFDS Seaways, Condor Ferries, Tunisia Ferries, GNV Maroc en Algérie Ferries.

 

 

Info en reserveringen bij SNCM:

SNCM

AGORA Galerij

Grasmarkt 105/bus 10

1000 Brussel

Tel: 02-54 908 80

Fax : 02-51 341 37

Email: resa.benelux@sncm.fr

Website: www.sncm.be

paysage_43 paysage_44

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 september 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: