Appetite To Discover

De Reis, Event & Food site van Christel Bedert

Op pad met de West-Vlaamse reisleider Bernard Ugille in Gambia

FIETSEN IN  GAMBIA

Op pad met de West-Vlaamse reisleider Bernard Ugille

 gambia 1 gambia 2

Gambia, het mooiste kleine land van Afrika, is ook een fietsbestemming, zeker voor zij die eens wat anders willen. Met de Belgische reisleider Bernard Ugille is een fietsreis in Gambia een authentieke ervaring.

 

Waar het hart van vol is !

Bernard Ugille organiseert al acht jaar fietsreizen in het West-Afrikaanse land. Niets liet vermoeden dat hij er ooit reisleider zou worden want met de studie van mechanica en een carrière van twintig jaar als technisch bediende ging het allesbehalve die kant op. Tot Ugille een jaar tijdskrediet nam en ontdekte waar zijn hart vol van was, van fietsen in de natuur en van het organiseren van fietsreizen. Zo kwam hij in contact met de pracht van Gambia en met de ideale fietsmogelijkheden daar. Ugille is na zoveel ervaringen als reisleider nog altijd even enthousiast: “fietsen in Gambia is super, op korte afstand zie je ontzettend veel en het parcours is vlak. Voor wie uitkijkt naar een avontuurlijke reis in een veilige omgeving is Gambia een fantastische bestemming. Fietsen langs de prachtige kust, over stille wegen zonder verkeer, van dorp naar dorp, rusten bij een leuk winkeltje of op een lokale markt. En overal word je vriendelijk onthaald door die opgewekte en vriendelijke Gambianen die fietsende toeristen met open armen ontvangen”.

 

Zomers fietsen in de winter !

De 57 jarige Bernard Ugille uit Zonnebeke is als fietsleider op twee fronten actief. Tijdens onze zomer is hij aan het werk in Europa en van november tot april is hij in Gambia dat intussen zijn tweede vaderland is geworden. Dan is het daar dertig graden, de lucht is droog en het aangename zeeklimaat maakt het fietsen plezant. Iedereen die tijdens onze lange winter de warmte opzoekt en iets sportiefs wil beleven, komt met een fietsreis in Gambia aan zijn trekken. Bernard Ugille gaat doorgaans met een groep van circa 15 personen op pad en het belangrijkste element van elke reis is de beleving, niet de prestatie.

 

Fietsen en nog veel meer !

Gambia bereik ja na zes uur vliegen. Een fietsvakantie kun je makkelijk combineren met een verblijf in een resort aan de Atlantische kust of met excursies naar het binnenland. Daar ontdek je de pracht van de fauna en flora, langs de Gambia rivier, in het tropische woud en in de mangrovebossen. Grote delen van Gambia zijn beschermd natuurgebied.

Bernard Ugille organiseert daguitstappen vanuit een vaste locatie, naar de hoofdstad Banjul en naar Serrekunda, naar specifieke plaatsen zoals vogelreservaten, stranden, markten, een plaatselijk schooltje. s’ Avonds maken de fietsers kennis met de typische Afrikaanse sfeer, in een beach-bar of in een restaurant met lokale gerechten. Voor de verplaatsingen gaan de fietsen mee op het dak van een 4×4, met de boot of met het openbaar vervoer. Fietsprogramma’s kunnen à la carte worden samengesteld. Een fietsarrangement van één week bestaat uit 6 tochten, twee weken uit 11 tochten met tussenin rustdagen. Alle informatie via www.lifeandbike.be.

 

 

2 reacties op “Op pad met de West-Vlaamse reisleider Bernard Ugille in Gambia

  1. van Rooy Marie-louise
    30 juli 2017

    graag vakantie in November of december.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 september 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: