Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Kuala Lumpur, nieuwste bestemming voor British Airways

Kuala Lumpur, nieuwste bestemming voor British Airways

kuala lumpur

British Airways breidt haar Aziatische routenetwerk uit met een nieuwe bestemming: Kuala Lumpur. Vanaf 27 mei 2015 vliegt British Airways dagelijks op de hoofdstad van Maleisië met een directe vlucht vanuit Londen Heathrow.

Vanaf 27 mei 2015 zal British Airways de enige luchtvaartmaatschappij zijn die op de rechtstreekse verbinding tussen Londen en Kuala Lumpur zetels verkoopt in premium economy. De passagiers zullen vliegen met een Boeing 777-200ER met 12 plaatsen in First Class, 48 in Club World Business Class, 32 in World Traveller Plus Premium Economy en 127 in World Traveller Economy Class.

Jamie Cassidy, area general manager Zuid-Oost-Azië, Midden-Oosten en Afrika bij British Airways, is enorm tevreden: “Het is geweldig om weer terug te zijn in Maleisië. Er was een toenemende vraag voor directe vluchten naar Kuala Lumpur en wij spelen hier graag op in. Door Kuala Lumpur toe te voegen aan onze lijst van nieuwe bestemmingen, versterken we duidelijk ons wereldwijde netwerk dat al meer dan 170 steden in 75 landen omvat.”

Een route met geschiedenis

Meer dan 80 jaar geleden, op 9 december 1933, vloog British Airways, toen nog onder de naam Imperial Airways, voor het eerst naar Maleisië met behulp van een Armstrong Whitworth Atlanta. De vlucht vertrok vanuit Londen Croydon Airport en bereikte, na 22 stops en 9 dagen, Alor Star (het huidige Alor Setar). Vandaag is de vlucht gelukkig een heel stuk korter: slechts 12 uur en 45 minuten.

Enkele jaren later, op 1 augustus 1956, vloog de BOAC, een andere voorganger van British Airways, voor het eerst naar Kuala Lumpur met de Canadair Argonaut ‘Coronet’ (heenvlucht) en de Lockheed Constellation ‘Majestic’ (terugvlucht). In 2011 stopte British Airways de vluchten naar Kuala Lumpur in de nasleep van 09/11.

Kuala Lumpur – Londen praktische details

Vanaf 27 mei 2015 zal de vlucht BA034 om 23:05 (lokaal tijdstip) vertrekken vanuit Kuala Lumpur en de volgende dag om 05:25 (GMT) landen op Londen Heathrow T5. De vlucht BA033 vertrekt vanaf Heathrow T5 om 20:15 (GMT) en komt aan de volgende dag om 16:00 in Kuala Lumpur (lokaal tijdstip).

Vanuit Brussel, en vele andere Europese bestemmingen, kunnen passagiers die naar Maleisië reizen gemakkelijk overstappen in Londen dankzij de aansluitende vluchten binnen het Europese netwerk.

Tickets (heen en terug) zijn vanaf vandaag beschikbaar op http://www.ba.com vanaf € 886 voor World Traveller Economy Class, vanaf € 1292 voor World Traveller Plus Premium Economy Class, vanaf € 3658 voor Club World Business Class en vanaf € 7108 voor First Class.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 september 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: