Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Brussels Airlines serveert beste wijnen in Business Class

header-prezly

Een internationale jury van wijnexperts heeft Brussels Airlines uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij die de beste wijnen schenkt in business class. Tijdens de vermaarde Wines on the Wing competitie haalde Brussels Airlines het van 29 bekende luchtvaartmaatschappijen in de categorieën ‘beste business class witte wijn’ en ’beste business class rode wijn’ en ‘beste business class wijnaanbod’.

Jaarlijks verzamelen 24 oenologen, wijnaankopers, wijnproducenten en sommeilers in New York om er het wijnaanbod van luchtvaartmaatschappijen ‘blind’ te proeven en te beoordelen.   Deze ‘Wines on the Wing’ competitie was dit jaar aan haar tiende editie toe. Brussels Airlines kwam opnieuw als één van de grote winnaars uit de wedstrijd waaraan 29 luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, Azië, Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten deelnemen.  De wijnkelder van Brussels Airlines werd voor het derde jaar op rij bekroond met de ‘beste business class wijnen’ award.

sancerre

In de categorie ‘beste witte wijn in business class’ haalde de Sancerre ‘Domaine Thomas Le Chant du Merle (2012)’, die Brussels Airlines serveert aan boord van haar vluchten naar Afrika en de Verenigde Staten,  de eerste plaats. Ook in de categorie ‘beste rode wijn in business class’ kon Brussels Airlines de jury bekoren. De Château d’Aurilhac 2006, Haut Médoc  Cru Bourgeois werd in deze categorie eveneens met een eerste plaats bekroond.  De Laurent Perrier champagne die wordt geschonken was goed voor een top 5 positie.

“We zijn bijzonder trots dat onze inspanningen om een gevarieerde en verrassende wijnkaart van hoge kwaliteit samen te stellen opnieuw zo erkend worden door internationale topexperts”, zegt Brussels Airlines In-Flight Product Manager Johan Duwijn. “Vele collega’s binnen Brussels Airlines en trouwe Brussels Airlines klanten dragen samen met onze wijnexperts bij tot dit succes door ons tijdens proefsessies hun feedback te geven over onze preselecties van wijnen. Niet alleen met onze wijnkaart willen we ons onderscheiden, we hebben onlangs besloten om ook ons bieraanbod te verfijnen en aan te vullen met authentieke Belgische speciale bieren en ons culinaire aanbod uit te breiden met topgastronomie van Belgische Sterrenchefs. De reacties van onze gasten aan boord zijn uitermate positief.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 september 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: