Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Wintersport en Winterpret – deel 1 Courchevel

We starten een nieuwe rubriek hier bij De Kriebel op Reis: Wintersport&Winterpret…met nieuws en weetjes uit de verschillende skigebieden. We laten de eer aan het prestigieuze Courchevel om de spits af te bijten. Enne…voor wie zich afvraagt of Kriebel zelf zich ook wel eens op de skilatten durft te begeven…één tip: blijven volgen. De komende weken kom je hier één en ander te weten. I promise.

Voor we beginnen. De persdiensten van de verschillende skigebieden hebben mij overstelpt met prachtige foto’s. Hou er rekening mee dat deze (en ook de mijne) auteursrechtelijk zijn beschermd. Je behandelt ze dus zoals een schone man of aantrekkelijke vrouw: kijken mag, aankomen niet!

En voor de rest, have fun, enjoy, kijk, geniet, pik ideeën en ga op reis…

********************************************************************************************************************************

 

Wintersport en Winterpret

Courchevel cultiveert het unieke vakantiegevoel

met een uitzonderlijk skigebied

en met

massa’s prestigieuze avonturen in het hooggebergte

 

 

Courchevel, september 2014 – Je hebt wintersportcentra… en je hebt Courchevel. Courchevel is uniek, dankzij mensen voor wie uitmuntendheid een tweede natuur is. Het beroemde skioord van de 3 Vallées biedt gezinnen én pure skiliefhebbers de garantie van een buitengewone ervaring. Met ook komende winter alweer tal van nieuwigheden te ontdekken.

 

 

Evenementen, animatie en activiteiten: Courchevel innoveert elk seizoen.

  • Van eind december tot begin maart blijft de piste van Verdons elke woensdag open tot 20 u. Allerlei randanimatie met ook dj-ondersteuning wordt georganiseerd in het Family Park, zodat iedereen kan skiën in een unieke sfeer.

 

  • Op de sector Courchevel Moriond werd zopas de “liberty ride” ruimte ingericht: je kunt er zorgeloos buiten de piste skiën: de zone is beveiligd maar niet aangestampt of geprepareerd.

 

  • Courchevel verbetert jaar na jaar de toegankelijkheid van het skigebied voor beperkt mobiele mensen. Vandaag zijn al meer dan 70% van de liften hiertoe uitgerust.

 

  • 25 meter hoog en aan de basis 25 meter breed: “uitzonderlijk” is het minste wat je kan zeggen van de “Pyramide Monumentale”. Hij bestaat bijna volledig uit elementen die ervaren ambachtslui uit de regio Savoie Mont Blanc fabriceerden. De structuur van 82 ton is gastheer voor manifestaties in het teken van hedendaagse kunst, muziek, mode, gastronomie of nieuwe technologieën.

 

 

Courchevel in cijfers

1000: met meer dan 1000 specialisten kent Courchevel de dichtste concentratie aan skimonitors in Europa. Ze staan klaar om jong en oud te leren skiën.

45: er is voor elk wat wils! Courchevel heeft niet minder dan 45 activiteiten op het menu: rijden met rupsbandvoertuigen vanaf 6 jaar, spa’s, kooklessen met een sterrenchef, sneeuwscooters voor kinderen, …

2300: de bobsleebaan die La Croisette verbindt met Courchevel Village is 2300 m lang en heeft een niveauverschil van 300 m: dalingspercentage van 15%, gemiddeld!

8: In Courchevel kunnen vakantiegangers kiezen uit 8 activiteiten in de lucht: tochtjes met vliegtuig of helikopter, luchtballonvaarten, kennismaken met zeilschermvliegen of deltavlieger, …

600: Courchevel is voor het 5e opeenvolgende jaar gastheer voor de FIS Alpine Skiing Ladies World Cup. Ter ondersteuning van dit evenement (13 en 14 december) worden 600 mensen ingezet om de organisatie, de 80 deelneemsters, 120 journalisten enz. te begeleiden

10.000: Op de zaterdag van het paasweekend mogen de kinderen deelnemen aan een grote paaseierenzoektocht. ’s Anderendaags is het de beurt aan de volwassenen: 10.000 chocolade-eieren zullen verspreid liggen over de skiliften.

22.878: Voor de voorbereiding en het onderhoud van de skipistes worden in november 20 dagen uitgetrokken (aanstampen van de sneeuw) en de hele winter door nog 140 nachten. Alles bijeen goed voor een totaal van 22.878 uur.

 

 

Les 3 Vallées: altijd helemaal aan de top in dit skigebied.

De cabines met vier plaatsen op La Forêt werden vervangen door afkoppelbare zeszitters met kap: véél comfortabeler en goed voor 2400 skiërs per uur (tegen 1000 tot onlangs).

Parallel hiermee kreeg de verbinding tussen Courchevel Moriond en Courchevel nieuwe afkoppelbare zeszitters waarmee de capaciteit werd opgedreven tot 3300 skiërs per uur. Het aantal draagmasten werd van 30 teruggebracht naar 11!

Kostprijs van deze operaties: 9 miljoen, resp. 8 miljoen euro.

 

De S3V bewijst met deze operaties andermaal haar volgehouden engagement voor de omgeving van het skigebied. Deze ambities blijken ook uit de nieuwe machines voor piste-onderhoud die minder water, elektriciteit en lucht verbruiken: op de opnieuw aangelegde piste van Park City staan acht sneeuwkanonnen van de nieuwe generatie.

 

 

 

Verblijfsaccommodatie: weer meer sterren op de afspraak

 

HOTELS

Maison Cheval Blanc ***** Courchevel.

De chalet van Maison Cheval Blanc***** werd volledig gereconstrueerd en is nu dubbel zo groot: 315 m². Hij telt drie kamers, een privé-spa en terrassen met een uitzonderlijk uitzicht op de naaldwouden en het gebergte.

 

Hôtel des 3 Vallées.

Ook Hôtel des Trois Vallées**** – in 1947 het eerste gebouw dat in Courchevel werd opgetrokken – onderging een complete renovatie. Het resultaat is een harmonieuze mix van eigentijdse en vintage stijlen. Meubilair dat ruim 60 jaar geleden speciaal voor het gebergte werd ontworpen, treedt vandaag opnieuw op de voorgrond.

 

De sterrenregen houdt niet op… Het Grand Hôtel heeft dit jaar een 4e ster veroverd, terwijl K2 nog hoger stijgt en trots pronkt met zijn nieuwe status van 5* Palace…

 

CHALETS

Deze winter kun je in Courchevel voor het eerst in volgende nieuwe chalets verblijven:

– Or Blanc en M (elk 5 kamers in eigentijdse en gebergtestijl)

– Illulisat (3 dubbele kamers en een kinderkamer, met een knusse inrichting)

– Overview (400 m², 5 suites; prestaties uit het topgamma)

– Tahoe (8 kamers)

– Owens (1800 m², immens salon)

– Pow Pow (7 kamers; een nanny en een wagen met chauffeur staan voor je klaar)

 

BED & BREAKFAST

Een andere primeur voor seizoen 2014-2015: nu voor het eerst ook B&B’s in Courchevel Le Praz. Er staan 5 charmante kamers klaar met een onvoorstelbaar uitzicht op de bergen en op de olympische skischansen!

 

 

RESTAURANTS

Wanneer koken absolute kunst wordt…

 

Le Bizan.

Het Japanse restaurant van hotel Les Grandes Alpes Private Hotel***** biedt een gastronomische ervaring met traditionele en aparte specialiteiten.

 

Hôtel de charme Les Airelles***** Palace

Het restaurant van dit hotel, La Table du Jardin Alpin, staat elke avond in het teken van Italië en transformeert daarom tot het Italiaans restaurant “I Mirtilli Rossi”.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 september 2014 door in Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: