dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Afrikabeurs – 10 oktober 2014 – Kaai 17 Aalst

Ik had tijdje terug Afrika nieuws beloofd…Afrika nieuws u krijgt. Meer zelfs vrijdag 10 oktober is er een grootste Afrikabeurs in Kaai 17 in Aalst. Je leest er alles over in onderstaand bericht.

safari_infoavond

Ebola in Westelijk Afrika, gewelddadige opstanden in Egypte, Boko Haram in Nigeria….het Afrikaanse continent was het afgelopen jaar nauwelijks uit de actualiteit weg te denken. Vooral de Ebola-crisis doet veel mensen twijfelen om naar Afrika te reizen. “Onterecht”, zegt Bruno De Lathauwer, Afrikaspecialist en Algemeen Directeur van Reizen De Lathauwer en Live To Travel. “Reizen naar oostelijk en zuidelijk Afrika is even veilig dan pakweg een jaar terug. Meer nog, vluchttickets op bestemmingen als Kenia, Namibië of Zuid-Afrika zijn goedkoper dan ooit. En door een beperkte toestroom aan toeristen kan men nu in alle rust op safari gaan. Tot slot spelen ook de huidige wisselkoersen in het voordeel van de Europese toerist. Wie dus plannen heeft om naar het zuiden of oosten van Afrika te reizen moet echt niet langer wachten.” Om de Belgische consument te overtuigen en te informeren over de veiligheid en diversiteit van Afrika organiseren Reizen De Lathauwer en Live To Travel een grootse Afrikabeurs op vrijdag 10 oktober in Kaai 17 in Aalst.

 

4.800 km, dat is de afstand tussen ons land en het met ebola besmette gebied in westelijk Afrika. Dat is zowat 800 km minder verder dan de afstand tussen het Masai Mara National Park in Kenia en het met ebola besmette gebied. Nochtans krijgen touroperators die reizen aanbieden naar Kenia steeds meer ongeruste telefoontjes met vragen of het er wel veilig is en of men er niet besmet kan raken. “Mensen beseffen vaak niet wat een enorm continent Afrika is of gaan ervan uit dat opeens heel Afrika rampgebied is”, zegt Bruno De Lathauwer. “Maar niets is minder waar. De landen waar ebola momenteel een massa slachtoffers maakt is een ‘no go-zone’ geworden voor zowat alle luchtvaartmaatschappijen, ook binnen Afrika. De kans dat de besmetting dus uitbreekt in een land als Namibië is even groot dan dat ze zou uitbreken in België.”

 

Vluchten naar Afrika uiterst voordelig

“De vraag naar vluchten in Afrika daalt door de negatieve berichtgeving in de media. Dus passen de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen aan. Met Brussels Airlines kan je bijvoorbeeld al voor 600 Euro heen en terug naar Nairobi. Een ticketje Kaapstad kost je momenteel zo’n 800 Euro. Dat is toch al gauw 10 tot 20% goedkoper dan normaal. Wie graag op safari gaat, kan dit nu kan zonder de grote drukte die er normaal heerst. Bovendien staan de Zuid-Afrikaanse Rand en Namibische Dollar historisch laag ten opzichte van de Euro. Wie dus plant om naar oostelijk of zuidelijk Afrika te gaan kan momenteel gouden zaken doen.”

 

Grootse Afrikareisbeurs op 10 oktober in Aalst

Om de Belgische toerist te informeren over het diverse aanbod aan Afrika-reizen organiseren Reizen De Lathauwer en zusterbedrijf Live To Travel op vrijdag 10 oktober een Afrikabeurs in Aalst. Nooit eerder kwamen zoveel toeristische diensten, uitbaters van hotels en lodges, touroperators en luchtvaartmaatschappijen uit Afrika bijeen in ons land. Vanaf 15.00u tot 22.00u kan je in Kaai 17 terecht voor presentaties en filmvoorstellingen van ondermeer Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Zanzibar, Kenia, Botswana en de prachtige eilanden van La Réunion, Mauritius en Seychellen. Verder kan je informatie over pakketten en programma’s inwinnen bij de zowat 40 standhouders. Inkom is gratis.

Meer informatie: www.reizendelathauwer.be    

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 september 2014 door in Afrika.
%d bloggers liken dit: