dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

CLIA’s Cruise Week – nog tot 4 oktober

Vaar van 27 september tot 4 oktober mee op CLIA’s Cruise Week

 cliacruiseweek2014logocolorwithtag

Van 27 september tot 4 oktober 2014 organiseert Cruise Lines International Association voor de zevende keer de CLIA Cruise Week. Centraal staan dit jaar de vele bestemmingen die de cruiserederijen aanbieden en de heerlijke vakantiemomenten die de passagiers zowel aan boord als aan land ervaren.

De cruiseschepen bezoeken alle wereldzeeën en rivieren. Zij brengen als geen ander vakantieproduct de mooiste steden, regio’s en werelddelen binnen het bereik van de vakantiegangers. Bovendien zijn bestemmingen als de Noorse fjorden, Alaska, Hawaï, de Galapagos of Antarctica op geen mooiere en omvattender wijze te bezoeken dan met een cruiseschip. Het mag dan ook niet verbazen dat de bestemmingen de eerste reden zijn waarom mensen voor een cruisevakantie kiezen.

 

In België en Luxemburg reserveerden vorig jaar 72.000 vakantiegangers een cruise. Hun aantal groeit jaar na jaar. De Middellandse Zee met haar combinatie van zon, stranden en rijke geschiedenis, Noord-Europa met haar natuurpracht en cultuur en de Europese waterwegen met hun historische hoofdsteden zijn de favoriete bestemmingen. Naarmate de recreanten meer vertrouwd geraken met het cruiseproduct, willen ze ook andere regio’s en continenten ontdekken vanop het water. Meer dan een kwart van de Belgische en Luxemburgse cruisepassagiers reserveert nu reeds een cruisevakantie in de Caraïben, Alaska, het Panamakanaal, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Azië of Australië/Nieuw-Zeeland.

 

Peter Mathieu, voorzitter van CLIA Belgium & Luxembourg: “De CLIA-leden hebben de groei van de cruisemarkt vooral te danken aan de steun van de reisagenten en (cruise)touroperators. Het is hun verdienste dat ze de vakantieganger wegwijs maken in de brede waaier aan rederijen, schepen en bestemmingen. De rederijen, generaal agenten en cruisetouroperators die aangesloten zijn bij CLIA Belgium & Luxembourg staan dan ook steeds klaar om hen te helpen in de kennis en verkoop van dit fantastische vakantieproduct.”

 

De reisagenten worden ook aangemoedigd om tijdens de CLIA Cruise Week de sociale media te gebruiken en onder meer via Facebook, Twitter en Instagram hun mooiste cruisefoto’s te verspreiden en vakantievideo’s uit te wisselen. Ook vakantiegangers, bemanningsleden en havenbesturen in de hele wereld zullen foto’s online zetten waarin ze hun favoriete bestemming op de voorgrond plaatsen. Dat kan onder meer met de hashtag #lovecruise.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 september 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: