dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

HALLOWEENSPECIAL – deel 2 : IERLAND

Echt Halloween vieren? There’s only one place…Ireland 🙂

 halloween ierland

HALLOWEEN IN IERLAND

Vampieren veroveren de straten van Dublin!

 

Eind oktober wordt ook in Ierland Halloween gevierd. Dat gebeurt als nergens anders want de traditie van Halloween is er maar liefst 2000 jaar oud. Hoogtepunt is het Bram Stoker Festival in Dublin, van 24 tot 27 oktober.

 

Het Ierse Halloween beleven is een ervaring die je nooit meer vergeet, door het grote thriller gehalte en de fascinerende tradities die met het feest gepaard gaan. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, de avond voor Allerheiligen. Volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november en dus was 31 oktober oudejaarsavond. De Kelten geloofden dat in die oudejaarsnacht de gestorvenen van het voorbije jaar opstonden uit de dood en bezit namen van een levend lichaam.

 

Dracula maakt Dublin onveilig!

De Ierse hoofdstad is het jaar door een favoriete reisbestemming maar een bezoek aan Dublin van 24 tot 27 oktober wordt extra bijzonder. Dan kun je immers het Bram Stoker Festival meemaken. Stoker schreef de wereldberoemde novelle met in de hoofdrol Dracula. Het festival is een meeslepende mengeling van verhalen uit het Victoriaanse Dublin en van Halloween met zijn vampieren die de straten van Dublin onveilig maken.

Het Bram Stoker Festival 2014 wordt nog enger dan andere jaren want volgens de organisatoren zullen de vampieren deze keer doordringen tot in de meest verdoken hoekjes en spleten van de stad. Ook in shops, bars en restaurants zullen, iets vriendelijker, vampieren opduiken maar opgelet, niet alle griezelfiguren zullen zomaar a pint of guinness met je willen delen.

Overal is er straatanimatie en het festival focust deze keer op Goth & Gothic met filmdocumentaires en concerten. En er wordt uiteraard ook gefeest en gedanst, een verkleedpartij met zombies en een optocht door de straten. Nog op het programma staan een Gothic Masquerade Ball, een Blood Food Cookery en trips door de onderwereld van Dublin. Voor kinderen is er een heuse sound lab, met spookachtige geluiden in de diepe kelders van Dracula! (www.bramstokerfestival.com).

Bekijk zeker ook de video van het festival van vorig jaar

 

 

Land vol geesten en spoken!

Het Halloween feest in Ierland is echt een landelijke aangelegenheid. In alle regio’s blijven oude tradities bestaan zoals de trick-or-treat tochten waarbij verklede kinderen van deur tot deur gaan, de mensen proberen bang te maken en intussen snoepgoed verzamelen. Met Halloween wordt het mythische Ierland ingenomen door spoken en geesten die je tijdens de befaamde Ghost Tours kunt ontmoeten in donkere straatjes, diepe kelders, kastelen en landhuizen. Halloween is nog veel meer dan een schrikaanjagende happening want er wordt ook gefeest, een festijn voor de ganse familie, gekruid met een flinke portie Ierse craic.

 

 

 

 

Tourism Ireland

Louizalaan 66

1050 Brussel

T 02 275 01 71

e-mail : info.be@tourismireland.com

Website: www.ireland.com, de officiële website van Tourism Ireland

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 oktober 2014 door in Halloween, Ierland, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: