Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Wintersport & Sneeuwpret – deel 2 – Lake Annecy

Nu de herfst in het land is (regen en wind aan zee terwijl ik met dit tekstje bezig ben) vond ik de tijd rijp om jullie een tweede sne

Lake Annecy Ski Resorts 2014-2015 =

10 (goede redenen om niet elders te gaan skiën) + 3 (grote nieuwigheden)

+ 2 (opmerkelijke logiesgelegenheden) + 3 (datums om te onthouden)

 

De zeer eclectische bestemming Lake Annecy Ski Resorts verenigt de 4 wintersportcentra van het Massif des Aravis: la Clusaz, le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Deze winter wordt hier het zware geschut bovengehaald om de almaar veeleisendere klanten te verwennen met alweer nieuwe, straffe belevenissen.

 

Tien verpletterende argumenten

 

 1. In Brussel vertrekken en diezelfde dag nog skiën? Dat kan! Amper 50 minuten van de luchthaven van Genève, na een uurtje vliegen. Volop genieten van je verblijf. Of zelfs een verlengd weekend zonder tijdverlies. Zelfs vanuit België liggen de pistes op amper 7 uur reizen!
 2. Skiën op een eclectisch domein. Voor elk niveau, voor elke ambitie: 220 km pistes met maagdelijke en spannende afdalingen op de bergketen van Les Aravis, van golvende pistes tot plateaus voor beginners. Er zijn 82 skiliften en daarnaast nog 2 gereputeerde snowparks en 130 km voor fondskiërs.
 3. Een bruisende après-ski in wintersportcentra die bruisen van nature: de ambiance houdt je tot de laatste zonnestralen op de terrasjes op de pistes; daarna zakt het feest af naar de skidorpen zélf, of naar een restaurant op hoog niveau, op een berg van plezier.
 4. Reblochon van de boerderij: de kaas die hier ontstaan is en hier gefabriceerd wordt, hoort zonder meer thuis op je bord: hij staat borg voor een traditionele kwaliteitskeuken (Saveurs des Aravis©). Van de kaasboerderij naar je bord, het is maar een stapje: een stapje via de keukens van sterrenchefs!
 5. Welzijn in zijn zuiverste vorm: je kunt hier pistes en prestaties vergeten om je body te verwennen met écht zalige verzorging. Het openluchtbad (28°C!) kijkt uit over het dorp; er is wellness en er is fitness; het gebergte is een schitterend decor voor het aquacenter, in het hart van het hotel of in een van de vele spa’s van de wintersportcentra.
 6. Skistations die trots het label Famille+ dragen: ze maken het leven gemakkelijker door kinderen en gezinnen allerlei diensten aan te bieden in een hartelijke en ontspannen sfeer. Gezinsvakanties waar je écht van opknapt, zonder stress, met een brede keuze aan activiteiten.
 7. De kweekvijver voor kampioenen: Le Grand Bornand heeft het Franse record van olympische medaillewinnaars in 2014. La Clusaz telt 10 wereldkampioenen, de recentste in de categorie freeride. Wat is de toverformule? Simpel: het gedeelde glijplezier en een kwaliteitsvol skidomein!
 8. Charmante wintersportcentra, o zo geschikt om de knop even om te draaien: de bergketen van Les Aravis met de beschermde architectuur van haar dorpjes: geschiedenis en erfgoed komen hier tot hun recht. Beter nog: ze delen gul hun waarden in hun verblijfsaccommodaties van de bovenste plank.
 9. Onvergetelijke ervaringen: van speed-riding tot paragliding, van wandeltochten op sneeuwschoenen in het woud tot ski-joering, van de snowparks met hun hindernissen en airbags tot de pistes, zonder onze fiets-ski en “paret” te vergeten. Of onze mythische bobslee. Kortom: er is ski, maar er is nog zoveel meer!
 10. Altijd iets te beleven: elke week staat er animatie op het programma. Van straatspektakel tot optredens van groepen en dj’s; beklijvende afdalingen met fakkels en nog meer verrassingen maken je vakantie ronduit onvergetelijk! En sport: op tijd en stond manches van Wereldbekers, het bewijs van organisatorische knowhow en erkende onthaalkwaliteit. Kampioenen kiezen onze wintersportcentra!

 

 

Drie opmerkelijke nieuwigheden:

1. Ski night shift in Manigod

Bijna 50 % van het skigebied zal elke vrijdag- en zaterdagavond beschikbaar zijn om er te skiën in nocturneformule: non-stop skiën van 9 u. tot 21.30 u. Dat geldt ook tijdens de kerstperiode en de krokusvakantie. Er staat ook heel wat animatie op stapel, net als sport en spel op de ski’s. Dat worden héél straffe herinneringen! www.manigod.com

2. De Conciergerie des Aravis maakt zich op voor vakantie buiten categorie…


Naast diverse “klassieke” huishoudelijke diensten biedt de Conciergerie een hele waaier 5-sterrendiensten, zoals levering van ski’s, lessen en skipassen, of de mogelijkheid om te beschikken over een privé-conciërge, een babysitter of zelfs een chef-aan-huis… Kwestie van maximaal te profiteren van de sneeuw, zonder iets te missen! http://laconciergeriedesaravis.fr

3. Ride met Seb Michaud! 

Seb Michaud is ongetwijfeld de meest talentrijke “freeskiër” van zijn generatie. En ook de publiekslieveling bij uitstek. Geen sneeuwflank op deze wereld die hij niet bedwongen heeft, geen kampioenschap dat hij niet naar zijn hand gezet heeft. En nu is Seb Michaud weer thuis, in La Clusaz, in het team “Evolution 2”. Enkele uren glijden in zijn gezelschap: reken maar dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Mininumniveau vereist op ski/snow: Vlot meekunnen buiten de pistes. Programma en tarieven op www.evolution2-laclusaz.com.

 

 

Twee opmerkelijke verblijfsaccommodaties

 

Le Chalet Hôtel La croix Fry: Marie Ange Veyrat, zus van de beroemde sterrenchef Marc Veyrat, is niet meer, maar haar passie leeft voort via haar twee kinderen Eric Guelpa (3 vorken in de Gault-Millau) en dochter Isabelle die borg staat voor een verfijnd hotel met 4 sterren. Tegen een decor dat een prentbriefkaart waard is, in het hartje van de beschermde vallei van Les Aravis in Manigod, verenigen de Chalets-Hôtel de la Croix-Fry modern comfort met de charme van logies van vroeger.  9 kamers en suites, en rond het hotel verspreid nog eens 12 chalets voor 2/3, 4, 6 of 8/10 personen. Wellnessruimte, openluchtzwembad (zomer) www.hotelchaletcroixfry.com.

 

La Maison Hudry: Het eerste hotel in Le Chinaillon dat 4 sterren veroverde. Voor service en onthaal, én voor het fraaie etablissement dat meteen je hart inpalmt. Kiki, de dochter van pionier Esnest Hudry, zet de traditie van innovatie voort. Je hebt er een adembenemend uitzicht op de pistes en op het oude dorp van Le Chinaillon, en verder profiteert elke kamer van een balneoruimte voor een optimale cocooningsfeer. Ook de aankleding draagt hiertoe bij: luxueuze stoffen, uitgezocht meubilair, boekenplank mét boeken, kostbare voorwerpen en behaaglijke bedden tegen een achtergrond van edele materialen – steen en hout. Een nieuwe wellnessruimte met jacuzzi, sauna en hamam, en een Engels geïnspireerd hoekje met bar, de “Strato”, die uitgeeft op de sportwinkel ernaast… 8 kamers en suites, wellnessruimte, loungebar, sportwinkel. www.hotel-les-cimes.com.

 

 

… Als je slechts 3 topdatums zou willen onthouden voor het nieuwe seizoen…

 

Een feeëriek Kerstmis in Les Aravis – van 20 tot 31 december 2014

Alle skistations van Lake Annecy Ski Resorts vieren samen de eindejaarsfeesten en de magie van Kerstmis, met in elk station spektakel, straatanimatie, optredens, levende kerststallen en natuurlijk na valavond, met fakkels … Terwijl in La Clusaz de klemtoon ligt op straatspektakel met het klassieke festival ‘Les Pestacles du Père Noël’, transformeert Le Grand Bornand zich één dag lang (23 december) tot een dorpje uit Lapland, met iglo’s, sledehonden en spektakel met vuur, voor een nog betere verwelkoming van de Kerstman!

Fullmoon Party: 6 februari 2015

Een zeer vreemde ontmoeting, en feeststemming onder het licht van de volle maan: nachtelijk skiën, optredens, feestelijke diners in de gebergterestaurants en bars in het wintersportentrum … Een heuse avondparty in La Clusaz. www.laclusaz.com

Glisse en Cœur – 8e editie – 20, 21 en 22 maart 2015

Glisse en Cœur, dat is 24 uur lang glijden en genieten van optredens ten voordele van een hoger doel… “Glisse en Cœur” heeft zich op zeven jaar tijd ontwikkeld tot hét liefdadigheidsevenement bij uitstek in het Franse hooggebergte. Dat succes steunt op zijn onuitgegeven concept, namelijk een “sneeuwmarathon” waarbij meer dan 1200 skiërs zich op de pistes van Le Grand Bornand wagen aan een competitie in het teken van een krachtig idee: een maximum aan giften verzamelen als ondersteuning van een project dat te maken heeft met kinderen. Dit jaar wordt een aanval gewaagd op het record van ruim € 260.000 € dat tijdens de vorige editie werd gevestigd. In maart 2015 staat alles in het teken van de association Laurette Fugain. Ook dit jaar is andermaal een Belgische delegatie op de afspraak om de uitdaging aan te gaan. Informatie, programma en giften online bij: www.glisseencoeur.com

 

# # #

 

Over Lake Annecy Ski Resorts

Lake Annecy Ski Resorts vertegenwoordigt en verzamelt de 4 skistations van het Massif des Aravis : La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Deze skioorden, gesitueerd in het hart van Europa en op minder dan een uur van de luchthaven van Genève, vormen een exclusieve bestemming. De 220 kilometer aan pistes, gegarandeerde sneeuw, charmante dorpjes in authentieke architectuur, het erfgoed en behouden tradities, de met sterren bekroonde gastronomie en de wellnessmogelijheden in de vele spa’s verleiden elk jaar heel wat toeristen. Met het hele gezin of alleen, jong of oud, iedereen vindt er zijn gading.

 

Advertenties

Eén reactie op “Wintersport & Sneeuwpret – deel 2 – Lake Annecy

 1. De Kriebel
  7 oktober 2014

  Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

  Op mijn reisblog, deel twee van de reeks sneeuwpret en skiplezier, Lake Annecy…veel leesplezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 oktober 2014 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: